Ouă umplute "fashion"

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2014 | 8574 vizualizari

 

Noi le spunem „ouă umplute”. Anglofonii le numesc „deviled eggs”, din cauza condimentelor picante folosite. Oricum, e un aperitiv de mare efect la mesele festive (şi nu numai).

 

INGREDIENTE

  • 12 ouă
  • 1 sfeclă roşie (de mărime potrivită)
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă oţet
  • 4 linguri maioneză
  • 1-2 linguri muştar
  • 1 lingură zahăr
  • un praf de sare
  • piper, chilli (după gust)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă umplute "fashion":

Ouăle se fierb tari şi se curăţă de coajă.

Sfecla curăţată şi dată pe răzătoarea fină, se pune la fiert într-un vas cu oţetul, o lingură sare, o lingură de zahăr şi o cană de apă. După câteva clocote se ia vasul de pe foc şi se adaugă ceapa tăiată julien. Se lasă să se mai răcească şi, când lichidul e călduţ, se strecoară, se pune într-un vas cu capac şi se adaugă ouăle. Ouăle trebuie să fie acoperite total, ca să se coloreze frumos şi uniform. Se închide vasul etanş şi se ţine la frigider câteva ore (eu le-am lăsat până a doua zi).

Se scot ouăle din lichid, se şterg cu un prosop de hârtie şi se taie în jumătăţi. Din gălbenuşuri, maioneză, muştar, sare şi piper se face o cremă fină cu care se umplu ouăle. Eu am adăugat şi 2 linguri pate de ficat în cremă, dar nu e obligatoriu.

 

RETETA IN IMAGINI

Ouă umplute "fashion"-0
Ouă umplute "fashion"-1

COMENTARII (20)

simonacallas 1

17.04.2014, 05:55

Prima fraza din modul de preparare este: "Ouăle se fierb tari şi se curăţă de coajă." Deci, asta e primul lucru care se face. Eu cred ca am explicat destul de clar

Sylvia 1

17.04.2014, 09:33

super ideea o sa o pun in practica si eu

simonacallas 1

18.04.2014, 16:09

Multumesc mult, Sylvia. Aprecierea ta ma onoreaza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41