Cosulete de foietaj cu salata

de meosiris in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2010 | 10582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g foietaj
  • 2 conserve ciuperci
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • 2 catei usturoi
  • maioneza
  • sare, piper
  • mac
  • patrunjel verde.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de foietaj cu salata:

-Intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic.
-Separam albusul de galbenus, iar galbenusul il amestecam cu 1 lingura de lapte.
-Batem albusul cu furculita usor, pana se desprinde si ungem marginile formelor rotunde, fara gaura in mijloc. Pe fiecare forma, suprapunem cate o forma cu gaura, ungem cu galbenus+lapte, presaram putin mac si bagam la cuptorul preincalzit la 180C.
-Din cand in cand deschidem usa la cuptor si cu o furculita intepam in mijlocul fiecarui cosulet, ca sa nu se umfle prea tare in mijloc.
-Lasam sa se rumeneasca frumos apoi scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.

-Intre timp preparam salata de ciuperci, apoi umplem fiecare cosulet.
-Ornam cu putin piper si cate o frunzulita de patrunjel verde.
-E minunat atat la gust cat si la aspect!

 

TIPS-URI

1

Se pot umple cu ce salata doriti.

COMENTARII (9)

luminita20_2006 1

15.11.2010, 10:03

foarte aspectuos si imi plac si cosuletele

meosiris 1

03.01.2011, 09:02

Multam!

elena1988 1

24.02.2011, 09:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: