Oua vopsite

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2014 | 1935 vizualizari

 

Asa cum nu concep Craciun fara brad impodobit cu gust, asa nu concep Paste fara oua vopsite perfect.

 

INGREDIENTE

  • 20 oua
  • 2 plicuri de vopsea lichida rosu
  • otet
  • slanina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite:

Se spala in apa calduta ouale (se degreseaza) si se pun la fiert. Cum ne dam seama ca a fiert un ou tare? Scoatem un ou fierbinte din apa clocotita si il invartim pe masa ca un titirez, daca se invarte fara sa se duca in parti laterale, este sigur fiert tare.

Intr-un ibric nu foarte mare punem la fiert putina apa, adaugam otet (jumatate din cantitatea apei) si adaugam vopseaua lichida. Nu lasam sa clocoteasca, adaugam 2-3 oua pe rand, atentie sa adauga fierbinte din apa direct in culoare cu o lingura de lemn fara sa se zgarie intre ele. Se scoate pe o bucata de prosop si se rostogoleste pana se usuca (1-2 secunde). Le lasam sa se raceasca dupa care se ung cu slanina si se sterg cu un prosop de hartie.

Hristos a Inviat!

 

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

22.04.2014, 21:37

Rocsi 1

22.04.2014, 21:38

MIUTA 1

23.04.2014, 12:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29