Pachetele cu leurda si miez de lapte

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2012 | 4958 vizualizari

 

Am vazut pe blogul Laurei A. o reteta de pizza umpluta cu spanac si mi-a ramas gandul la ea. Dar pentru ca de curand am primit un set de forme, trebuia sa le incerc. Si uite asa aluatul de pizza al Laurei l-am umplut cu leurda si branza Miez de lapte. Au fost delicioase atat calde cat si reci.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar sau miere
  • 2 lingurite rase de sare
  • Umplutura:
  • 225 g branza Miez de lapte cu sare de la Delaco
  • 100 g cas proaspat
  • 1 ou mare
  • 1 legatura leurda
  • 1 ceapa verde
  • sare, piper
  • 1 lingura smantana (optional)
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu leurda si miez de lapte:

Pentru aluat cernem faina intr-un vas incapator. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, apa calduta, mierea si vinul. Incepem sa framantam si cand capata consistenta adaugam uleiul si sarea.

Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.
Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute.

Intre timp pregatim umplutura.
Pasam branza cu o furculita apoi adaugam oul si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam leurda spalata si taiata marunt apoi cepa taiata si ea marunt.
Condimentam cu sare si piper si amestecam bine. Optional se poate adauga o lingura de smantana.

Aluatul dospit il rasturnam pe planul de lucru usor infainat.

Intindem aluatul in foaie subtire si decupam cercuri cu ajutorul formei.
Punem cercul in forma si adaugam o lingura de umplutura in mijloc.
Ungem marginile cu ou batut si inchidem forma, obtinand astfel pachetelul.

Daca nu aveti forme puteti taia aluatul cu un pahar cu gura mai larga apoi adaugati umplutura si pliati. Presati marginile cu ajutorul unei furculite.

Asezam pachetelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut.
Coacem in cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.

Dupa ce s-au copt se scot pe un gratar si dupa cum v-am spus: se pot manca atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu leurda si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

La Ancuta 1

08.05.2012, 23:37

Alice, de multa vreme am cautat forme. Vazusem candva la Plus si mi-a parut rau ca nu mi-am cumparat

Angelina_Elena 1

18.05.2012, 20:32

minunate si delicioase pachetelele tale!

La Ancuta 1

18.05.2012, 22:54

Multumesc Daria

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii