Pachetele de vinete

de luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2009 | 1194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete potrivite
  • 1 kg rosii
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita boia
  • sare, piper, ulei de masline
  • 1 legatura marar
  • scobitori
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de vinete:

Rosiile se spala 2 din ele se taie felii, celelente se oparesc si se curata de coaja apoi se taie de cubulete.  Ceapa si usturoiul se taie marunt se pun intr-o tigaie incinsa cu un pic de ulei. Se inabusa se aduga rosiile apoi se  1 ceasca de apa cu delicat Se lasa sa firba pana ce scade un pic apa. Se condimenteaza se adauga zeama la la lamaie , boiaua si mararul . Se lasa sa se raceasca.

 Vinetele se taie felii se presoara deasupra sare un pic de ulei si se pun pe gratar. Feliile coapte de vinete se aseaza incruce doua cate doua, la mijlocul fiecarei perechi se pune cate un pic din sosul de rosii preparate se impacheteaza se pune felia de rosie si se prind cu o scobitoare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pachetele de vinete 8409
retete culinare - Pachetele de vinete 8410
retete culinare - Pachetele de vinete 8412
retete culinare - Pachetele de vinete 8413
retete culinare - Pachetele de vinete 8415
retete culinare - Pachetele de vinete 8416

COMENTARII (4)

luminita20_2006 1

06.10.2009, 22:03

aceasta o folosesc ca garnitura...da bine...dar cred ca e tare buna si cu peste

PapaBun 1

14.10.2009, 14:26

Daca aveai poze bune, dadeam 4 furculite, asa, doar 3, cu parere de rau.....
Ia-ti un aparat sau cistiga concursul asta .

luminita20_2006 1

14.10.2009, 19:15

da as vrea eu .... crezi ca eu nu as fi vrut sa am poze mai clare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59