Paella

de mihaelar63 in Fructe de mare, 4 Ian 2015 | 3929 vizualizari

 

Cu ce ? Cu ce am avut pe langa casa . Greu am salvat bucata de chorizo inainte de a fi decimata . De mult timp imi doream paella , mai aveam un plic cu condiment special cu sofran , adus din Spania .Am studiat alte retete de paella de pe site.A fost foarte usor de preparat si am sa mai repet reteta cu mici schimbari .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr inele calamar
  • 300 gr piept curcan
  • 300 gr orez [ eu am pus cu bob mare ]
  • 200 gr carnat chorizo picant
  • 100 gr mazare verde congelata
  • 100 ml ulei masline
  • 1 plic condiment pentru paella cu sofran
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa alba
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 2 cepe verzi
  • 4 catei usturoi
  • 200 gr rosii cherry
  • sare
  • patrunjel verde -optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella:

Inelele de calamari se pun la fiert 15 minute in apa cu sare putin ulei masline, ceapa alba tocata  si zeama de lamaie .

Spre sfarsitul fierberii se aduga si mazarea congelata .

Carnea de curcan se spala si taie cuburi mai marisoare .

Chorizo se taie rondele .

Ceapa verde si usturoiul se feliaza si se prajesc usor . Se aduga carnea de curcan , carnatulsi ardeiul cubulete  .

Se prajeste cateva minute pana pieptul de pasare se albeste .

Se aduga orezul ,sare si se prajeste usor inca 2-3 minute .

Scurgeti apa de pe inelele de calamar si adugati la orez . Se mai pune apa cat sa treaca usor peste orez .

In acest moment se pune plicul cu condiment cu sofran si se fierbe 10 minute la foc mic .

Dupa un clocot am transferat compozitia intr-o tava rotunda [ nu am avut vas special pentru paella ] . Orezul a inceput sa se infoaie .Am adugat calamarul cu mazare .

Se aranjaza frumos ingredientele deasupra, inclusiv jumatatile de rosioare [ am pus cateva rondele de ardei si ceapa verde ]

Se da la cuptor ca orezul sa se infoaie frumos si se uste putin la suprafata .

Cine doreste poate pune si patrunjel verde .

Serviti paella calda .

 

TIPS-URI

1

Nu este important sa aveti vas special . Importante sunt ingredientele .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paella 361061
retete culinare - Paella 361063
retete culinare - Paella 361064
retete culinare - Paella 361066
retete culinare - Paella 361069
retete culinare - Paella 361070
retete culinare - Paella 361072
retete culinare - Paella 361074
retete culinare - Paella 361076
retete culinare - Paella 361077
retete culinare - Paella 361079
retete culinare - Paella 361081
retete culinare - Paella 361083
retete culinare - Paella 361084
retete culinare - Paella 361086
retete culinare - Paella 361088
retete culinare - Paella 361090
retete culinare - Paella 361091
retete culinare - Paella 361093

COMENTARII (23)

Bya Ralu 1

05.01.2015, 15:37

ce-mi place

mihaelar63 1

05.01.2015, 16:42

Panacris 1

06.01.2015, 09:14

De probat! Am băgat rețeta la seif!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D