Paella

de mihaelar63 in Fructe de mare, 4 Ian 2015 | 7397 vizualizari

 

Cu ce ? Cu ce am avut pe langa casa . Greu am salvat bucata de chorizo inainte de a fi decimata . De mult timp imi doream paella , mai aveam un plic cu condiment special cu sofran , adus din Spania .Am studiat alte retete de paella de pe site.A fost foarte usor de preparat si am sa mai repet reteta cu mici schimbari .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr inele calamar
  • 300 gr piept curcan
  • 300 gr orez [ eu am pus cu bob mare ]
  • 200 gr carnat chorizo picant
  • 100 gr mazare verde congelata
  • 100 ml ulei masline
  • 1 plic condiment pentru paella cu sofran
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa alba
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 2 cepe verzi
  • 4 catei usturoi
  • 200 gr rosii cherry
  • sare
  • patrunjel verde -optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella:

Inelele de calamari se pun la fiert 15 minute in apa cu sare putin ulei masline, ceapa alba tocata  si zeama de lamaie .

Spre sfarsitul fierberii se aduga si mazarea congelata .

Carnea de curcan se spala si taie cuburi mai marisoare .

Chorizo se taie rondele .

Ceapa verde si usturoiul se feliaza si se prajesc usor . Se aduga carnea de curcan , carnatulsi ardeiul cubulete  .

Se prajeste cateva minute pana pieptul de pasare se albeste .

Se aduga orezul ,sare si se prajeste usor inca 2-3 minute .

Scurgeti apa de pe inelele de calamar si adugati la orez . Se mai pune apa cat sa treaca usor peste orez .

In acest moment se pune plicul cu condiment cu sofran si se fierbe 10 minute la foc mic .

Dupa un clocot am transferat compozitia intr-o tava rotunda [ nu am avut vas special pentru paella ] . Orezul a inceput sa se infoaie .Am adugat calamarul cu mazare .

Se aranjaza frumos ingredientele deasupra, inclusiv jumatatile de rosioare [ am pus cateva rondele de ardei si ceapa verde ]

Se da la cuptor ca orezul sa se infoaie frumos si se uste putin la suprafata .

Cine doreste poate pune si patrunjel verde .

Serviti paella calda .

TIPS-URI

1

Nu este important sa aveti vas special . Importante sunt ingredientele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paella cu creveti si mazare