Paella cu fructe de mare

de Roda in Fructe de mare, 3 Mai 2009 | 26807 vizualizari

 

Ma incanta preparatele cu fructe de mare, in special salatele;de caracatita, de scoici,dar prepar si caracatita in vin, paella cu fructe de mare,fructe de mare in sos alb,mancare de melci,midii prajite etc.

 

INGREDIENTE

  • 500g.cocteil de fructe de mare congelate(creveti decorticati,calamar,caracatita),
  • 7 scoici,
  • 5 rosii,
  • 500g.orez,
  • 3 catei de usturoi,
  • 4 linguri de ulei de masline,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 l.supa de legume sau carne(din cubulet),
  • 1 lingurita de capere,
  • sare,
  • 1/2 varf de cutit de sofran,
  • piper;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu fructe de mare:

1. Se dau rosiile prin mixer pentru a se obtine un suc gros.

2. Se fierb scoicile pana se desfac cochiliile (pot fi folosite si congelate).

3. Se scot fructele de mare din punga si se pun in apa clocotita, lasand sa dea un clocot. Se pun la scurs.

4. Se spala bine orezul, se scurge si se caleste in ulei pana devine sticlos. Se adauga sosul de rosii, supa de legume, ardeiul taiat cubulete, caperele, usturoiul pisat, sare, sofran si piper. Se lasa sa fiarba pana scade putin apa, se adauga fructele de mare si se mai lasa 5 minute pana orezul ramane bob cu bob. Inainte de servire, se pun scoicile.


Sursa foto: www.foodiechat.com




Video: cum sa pregatesti paella








Main Dish: How To Make Paella

 

COMENTARII (14)

PurpleM 1

13.10.2010, 00:37

Ce bine arata

adry88 1

19.05.2011, 16:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!