Pain d'epice

de Anamaria7 in Prajituri, 22 Dec 2010 | 2109 vizualizari

 

Pe romaneste, turta dulce! :)) Un pic mai condimentata :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250gr miere
  • 400gr zahar
  • 100ml apa
  • 125gr margarina
  • 6 oua (3 galbenusuri pentru glazura)
  • 1 kg faina
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 2 lgt scortisoara
  • 2 lgt cuisoare macinate
  • 1/2 lgt sare
  • 100gr nuca macinata
  • Pentru Royal Icing (pe romaneste, glazura! :)))
  • 3 albusuri
  • 3 cani zahar pudra
  • 1 lg suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pain d'epice:

Aluatul:

Mierea, zaharul si apa se pun pe foc potrivit, iar cand zaharul e topit adaugam margarina. Cand si aceasta s-a topit, luam vasul de pe foc si lasam putin la racit.

Intre timp amestecam bine faina (doar 700gr), condimentele, sarea si nuca.

Mixam ouale in lichide, apoi adaugam faina, putin cate putin.

!!! Incepeti cu 700gr faina, iar cand framantati mai adaugati pentru a ajunge la un aluat nelipicios, dar totusi nu prea tare. Mie mi-a trebuit totusi tot kgmul de faina.

Aluatul se intinde in foaie de cca 0.5cm grosime pe o suprafata presarata cu faina si se taie cu ce forme vrem. Formele se pun in tava tapetata, iar tava se tine in cuptor cca 20-25min, pana se rumenesc bine.

Dupa ce stau 5min in tava, turtele se muta.

Royal Icing:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final sucul de lamaie.

Impartim in castronele mici si coloram cum ne taie capul :P

Cu un posh/folie pentru dosar cu un colt taiat :P, se orneaza turtele.

 

 

TIPS-URI

1

Pentru a umple toata suprafata cu glazura, cel mai bine e sa delimitam marginile mai intai, apoi sa lasam sa se usuce si de-abia dupa aceea sa umplem, ca sa nu se reverse :))

2

Turtele au nevoie de vreo 2-3 ore sa se intareasca glazura.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pain d'epice 72615
retete culinare - Pain d'epice 72616
retete culinare - Pain d'epice 72617
retete culinare - Pain d'epice 72618
retete culinare - Pain d'epice 72619
retete culinare - Pain d'epice 72620
retete culinare - Pain d'epice 72621
retete culinare - Pain d'epice 72622

COMENTARII (9)

Rocsi 1

23.12.2010, 21:42

lia maria 1

24.12.2010, 10:01

Craciun Fericit !

Rux 1

13.02.2011, 20:55

Placeeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S