Pâine albă

de articook in Piine, 8 Iun 2010 | 1309 vizualizari

 

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

INGREDIENTE

  • 1 1/3 cani faina
  • 1 1/2 linguri unt
  • 1 3/4 lingurita sare
  • 2 1/2 lingura zahar
  • 3 1/2 cani faina alba
  • 1 1/2 lingurita drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine albă:

Nu se compara nimic cu o paine facuta acasa, din cele mai bune ingrediente, fara conservanti si aditivi alimentari. Eu folosesc aparatul de paine marca Team , si este cel mai usor mod de a prepara paine, mai usor decat sa mergi pana la magazin sa o cumperi. Se pun ingredientele {apa, sare, unt, zahar,faina, drojdie} in recipientul de metal al aparatului si apesi pe buton. Timpul de coacere este de la 1 ora pana la 3 ore.

Are si gramaje diferite de paine, poti face o paine mica si mai rapida, sau una mare de 1 kg. Singurul lucru de care trebuie sa ti neaparat cont, este ordinea in care pui ingredientele in recipient. Cand cumperi aparatul primesti si un caiet de retete de paine, retetele, sunt foarte variate, este chiar si o reteta de gem de capsuni. Eu va recomand sa cumparati un aparat de paine, pentru ca este foarte folositor, gustul de paine proaspata nu se compara cu nimic, iar painea se pastreaza pana la 4 zile ramanand la fel de proaspata.
Am sa scriu ingredientele pe care le-am folosit pentru a prepara painea din fotografiile de mai sus.

 

RETETA IN IMAGINI

Pâine albă-0
Pâine albă-1

COMENTARII (3)

nadina73 1

08.06.2010, 16:56

frumoasa painica ta5 furcu

Rocsi 1

10.06.2010, 22:07

frumoasa

articook 1

12.06.2010, 15:28

merci! ..si ce buna e...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04