Paine cu cartof si ou

de Catalinaflorea in Piine, 15 Apr 2015 | 478 vizualizari

 

Nu mananc paine des,dar painea de casa nu o refuz niciodata;mai ales cea cu cartofi

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 150 g cartofi
  • 25 g drojdie
  • 5 linguri ulei masline
  • 2 oua
  • lapte pentru framantat,circa 250 ml
  • sare
  • un ou pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartof si ou:

Cartofii se taie si se pun la fiert cu sare.Cand au fiert se piseaza bine ca pentru piure.Drojdia se pune la crescut cu 2 linguri de faina,o lingurita de zahar si 5 linguri de lapte caldut.Cand creste se adauga peste restul de faina,se framanta putin apoi se adauga cartofii facuti piure,ouale,sarea si laptele(veti avea nevoie de mai mult sau mai putin,depinde de consistenta aluatului).Se framanta bine circa 15 minute,apoi se adauga uleiul de masline si se pune la dospit pentri o ora la loc cald.Dupa ce aluatul isi dubleaza compozitia se scoate si se modeleaza in funtie de preferinte,il puteti impleti sau forma un colac simplu.Se lasa in tava la rescut 20 minute se unge cu ou si se da la cuptor pentru 40-50 minute(170 grade).Cand se scaoate se uda cu apa cu zahar si se acopera cu un prosop curat.

 

RETETA IN IMAGINI

Paine cu cartof si ou-0
Paine cu cartof si ou-1
Paine cu cartof si ou-2
Paine cu cartof si ou-3

COMENTARII (15)

Irina 1

15.04.2015, 19:31

e minunata painea facuta in casa, iar cea cu cartofi e si preferata mea, iese parca, cea mai pufoasa.

mirela0911 1

15.04.2015, 19:55

Ce pufoasa e!

Rocsi 1

15.04.2015, 20:35

Rup un colt de paine calda

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04