Paine cu cartofi

de ChefMarius in Piine, 9 Oct 2014 | 869 vizualizari

 

Reteta este "furata" de la o cunostinta din Banat, care la randiul ei a "furat-o" de la alta cunostinta. Ei folosesc cuptoare de teracota, dar iese foarte bine la orice cuptor electric sau pe gaz.
Pentru ca painea sa ramana proaspata se acopera cu un prosop de bumbac.
3 persoane au mancat 2 zile din aceste paini, foarte sanatoase si hranitoare, prima zi a fost mancata 1 paine de pofta, iar urmatoarele doua zile au fost mancate alte 2 paini.

 

INGREDIENTE

  • 600g cartofi facuti piure (piure de post)
  • 14g drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei
  • apa calda cat cuprinde
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se face piureul si cand este caldut se toarna intr-un bol mare

Se adauga peste piure faina cernuta, drojdia, zaharul si sarea.

Se framanta si se adauga apa calda cat sa iasa aluatul ca de paine. 

Se pune uleiul si se framanta in continuare.

Se acopera si se lasa la loc cald 1 ora.

Se mai framanta odata si se lasa la dospit 30 min.

Se scoata aluatul pe o suprafata acoperita cu faina.

Se modeleaza si se pune in hartie de copt. Se mai lasa la dospit 15 minute.

Se incalzeste cuptorul inainte cu cateva minute.

Se baga la cuptor aproximativ 1 ora pana se rumeneste frumos.

 

TIPS-URI

1

Eu amestec drojdia uscata cu o parte din faina inainte

2

Mie mi-a scapat mai multa apa decat trebuia, am adaugat iar faina pana s-a facut aluatul ca de paine, nu a fost niciun fel de problema, nici macar la gust.

3

Se face cu piure de post, dar se poate folosi si de dulce.

4

Nu folositi piure din praf de cartofi ca cele care se gasesc in hipermarketuri.

RETETA IN IMAGINI

Paine cu cartofi-0
Paine cu cartofi-1

COMENTARII (5)

diaconta

diaconta 1

10.10.2014, 09:24

Buna painea Chef dar fara faina si cu apa "cat cuprinde" nu prea iese paine ))))
Si noi pregatim paine cu cartofi dar mai putini cartofi.
Adevarat,este foarte buna si se pastreaza bine.
Bun venit

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

10.10.2014, 20:55

Rocsi

Rocsi 1

10.10.2014, 20:56

Bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!