Paine cu cartofi , cascaval si masline

de Lina24 in Piine, 19 Dec 2015 | 417 vizualizari

 

"pentru Mos Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof
  • apa cat sa fie acoperit
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 gr drojdie
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 150 gr cascaval
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi , cascaval si masline:

Curatam cartoful, il spalam, il taiem in cuburi si il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit.

Adaugam si sarea.

Punem laptele la incalzit, iar drojdia o frecam cu zaharul pana se lichefiaza.

Adaugam laptele caldut si o mana de faina, omogenizam maiaua si o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul .

Cartoful fiert il pasam bine cu blenderul, in apa care a mai ramas din timpul fierberii.

Adaugam si 2-3 linguri de ulei de masline.

Cernem o parte din faina intr-un vas si ii facem o adancitura la mijloc unde vom pune cartoful pasat, apoi peste el maiaua crescuta, amestecam totul cu o paleta, adunand si faina de pe margini.

Omogenizam bine aluatul si il rasturnam pe masa infainata, il framantam putin, adaugand, daca mai este cazul, faina.

Nu trebuie sa fie prea tare aluatul, dar nici lipicios.

La final, adaugam restul de ulei, pe care il turnam in maini si pe masa de lucru si mai framantam aluatul pana cand inghite tot uleiul.

Punem aluatul inapoi in vas, acoperim vasul si il lasam la loc caldut pana cand aluatul isi va dubla volumul, sau chiar mai mult. In maxim 30 de minute este gata crescut, nu trebuie sa dureze o ora cum scria in cartile vechi, cel putin nu la mine. :)Intindem aluatul intr-o foaie, pe masa de lucru infainata usor si radem cascavalul peste el.

Foaia trebuie sa fie mai grosuta, cam de 1 cm.

Rulam foaia cu cascavalul la mijloc si trecem ruloul in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam din nou aluatul la crescut in tava, pana isi va dubla iar volumul, il crestam usor, apoi introducem tava la cuptor si coacem painea la 180 de grade pentru 40 de minute.

Cu 5 minute inainte de stingerea focului, scoatem tava din cuptor si presaram peste paine putin cascaval ras si seminte de chimen.

Este foarte buna, la noi s-a mancat calda si goala, au zis baietii ca e pacat sa-i strice gustul cu altceva.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu cartofi , cascaval si masline 417604
retete culinare - Paine cu cartofi , cascaval si masline 417605
retete culinare - Paine cu cartofi , cascaval si masline 417606
retete culinare - Paine cu cartofi , cascaval si masline 417607
retete culinare - Paine cu cartofi , cascaval si masline 417608

COMENTARII (6)

reisnaor_2006 1

19.12.2015, 12:39

MotanLaOale 1

21.12.2015, 20:37

Lina24 1

21.12.2015, 21:42

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S