Chifle cu surprize

de merisor in Piine, 19 Noi 2015 | 785 vizualizari

 

Daca tot pregatesc dimineata sandwich-uri pentru pachetelele de la serviciu si in numar mare, m-am gandit sa le prepar si altfel.
Asa ca am introdus ingredientele pentru sandwich-uri, in chifle pufoase si frumoase.
Au iesit tare bune si au avut un mare efect asupra celor care le-au savurat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 750 g faina
  • 150 branza telemea
  • 150 unt
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri garant pentru aluaturi dospite
  • Pentru umplut:
  • 2 oua fierte
  • 1 ardei capia
  • 50 g masline
  • 3 carnaciori
  • 100 g sunca presata
  • Pentru uns:
  • ketchup
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita lapte
  • chimen
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu surprize:

Pentru aluat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de demararea procesului tehnologic.

Cernem faina si o punem intr-un bol, impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite.

Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem acolo untul moale amestecat cu branza data pe razatoare, adaugam si oul si diluam totul cu lapte caldut, apoi incepem sa incorporam faina, turnand treptat laptele.

Framantam un aluat destul de vartos, pe care il lasam la odihnit 15 minute, timp in care isi va mari consistent volumul.

Pentru umplutura, taiem ingredientele in cuburi, respectiv rondele. Ouale le vom fierbe tari, iar maslinele le desamburim.

Impartim aluatul in bilute pe care le intindelm sub forma rotunda pe masa de lucru, le ungem cu ketchup si asezam la mijlocul lor, ingredientele de umplutura impartite uniform.

Adunam marginile aluatullui peste ingrediente si formam chiflele pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea de aluat neted, in sus.

Le mai lasam 5-6 minute la odihnit, apoi le ungem cu ou diluat cu lapte si presaram chimen peste ele.

Coacem chiflele pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

 

TIPS-URI

1

Nu vom pune toata cantitatea de faina, specificata intr-o reteta, de la inceput in vas, pentru ca nu vom sti la fix necesarul, acesta depinde de consistenta celorlalte ingrediente folosite.

2

Chiflele se pot gratina si cu cascaval, pe final de coacere.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle cu surprize 412779
retete culinare - Chifle cu surprize 412780
retete culinare - Chifle cu surprize 412781
retete culinare - Chifle cu surprize 412782
retete culinare - Chifle cu surprize 412783
retete culinare - Chifle cu surprize 412784
retete culinare - Chifle cu surprize 412785
retete culinare - Chifle cu surprize 412786
retete culinare - Chifle cu surprize 412787
retete culinare - Chifle cu surprize 412788
retete culinare - Chifle cu surprize 412789
retete culinare - Chifle cu surprize 412791
retete culinare - Chifle cu surprize 412792

COMENTARII (37)

CarmenBlue 1

22.11.2015, 15:47

Excelenta idee!

Rux 1

24.11.2015, 15:47

Imi plac mult Merisor bun

merisor 1

24.11.2015, 19:08

Pup, Ruxule drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D