Paine cu iaurt

de Gergiana S in Piine, 26 Ian 2014 | 3512 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat o paine calda, proaspat scoasa din cuptor, frageda la interior si cu o crusta usor crocanta....

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr faina
  • 200 ml apa
  • 250 gr iaurt
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 2-3 lg de lapte
  • Optional seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Faina se cerne intr-un castron incapator.Se pune sarea.Se face o gaura in mijloc si pune maiaua(drojdia amestecata cu zaharul si jumatate din cantitatea de apa calda, nu fierbinte)Se lasa la dospit cca.15 min intr-un loc cald.

Apoi se amesteca compozitia adaugand cu restul de apa,iaurtul la temperratura camerei si uleiul.Se framanta un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini.Daca mai este nevoie se mai adauga faina.

Aluatul obtinut se lasa din nou la dospit pt cca.30 de min intr-un loc cald.

Dupa ce aluatul a crescut, pe o masa infainata, cu ajutorul unui sucitor se intinde o foaie de aluat.Eu am ales sa impletesc painea, dar merge si simpla.

Se pune in tava unsa si tapetata cu faina.Deasupra se unge cu 2-3 linguri de lapte si se presara semintele de susan.Se lasa sa se odihnesca inca 15-20 de minute, dupa care se introuduce la cuptorul preincalzit, la foc mediu pt.40-45 de minute, pana ce crusta devine aurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:00

grozava paine

Pushaa 1

27.01.2014, 13:19

ce pufoasa e!!!

laura_n 1

27.01.2014, 15:51

tare buna, si eu tot cu iaurt o fac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu iaurt