Paine cu lapte

de Rux in Piine, 13 Noi 2010 | 1458 vizualizari

 

O paine pufoasa cu gust de lapte dulce, care chiar nu are cum sa nu-ti placa...o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 280 ml lapte
  • 130 ml apa
  • 2 linguri unt
  • 675 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita si jumatate drojdie uscata( sau un cubulet proaspata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Se incalzeste intr-un ibric laptele, se adauga apa si apoi untul, nu se lasa mult, atunci cand folosim amestecul sa fie caldut spre rece. Turnam in vasul de facut paine . Adaugam faina pana acoperim lichidul, punem sarea pe margini, zaharul in centru si drojdia peste zahar.

Framantam zece minute si lasam apoi la crescut, pana isi dubleaza volumul.
Formam painica, o crestam in semn de cruce cu coada unei linguri de lemn, o ungem cu putin lapte presaram faina si o bagam la cuptorul deja incins la 220 grade pentru o jumatate de ora...si pofta mare!
( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine cu lapte 62504
retete culinare - Paine cu lapte 62505
retete culinare - Paine cu lapte 62506

COMENTARII (6)

Rux 1

19.01.2011, 19:00

Cu toata dragostea Mela Ma bucur ca ai probat-o

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 21:53

chiar asa cum sa nu-mi placa?

DIANA B 1

07.03.2011, 11:54

Oare cum de mi-a scapat aceasta painica deosebita ?!?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55