Paine de casa a la Jamie

de Rux in Piine, 10 Apr 2011 | 8144 vizualizari

 

Este reteta de paine de baza a lui Jamie Oliver, un bucatar senzational, chiar merita sa o probati este absolut delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 625 ml apa calduta
  • 21 gr drojdie uscata( 3 pliculete) sau 30 gr drojdie proaspata
  • 30 gr zahar( brun) sau 30 gr miere
  • 30 gr sare optional
  • faina pentru pudrare  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa a la Jamie:

1. Dizolvati drojdia( sau mierea) in jumatate din cantitatea de apa calduta.

2. In vasul de framantat paine , cerneti faina si faceti apoi o gropita in mijlocul ei. Adaugati si sarea pe margine.

3. Turnati in mijloc amestecul de drojdie si zahar si prin miscari circulare incorporati ingredientele uscate pana ce aluatul capata forma. Aluatul trebuie sa fie moale.( anumite tipuri de faina pot avea mai multa nevoie de apa asa ca nu va fie frica sa potriviti cantitatile).

4. Framantati, intindeti, turtiti, strangeti aluatul timp de 5 minute. Acest lucru dezvolta structura aluatului si a glutenului.
Daca aluatul se lipeste de maini frecati-le cu putina faina.

5. Pudrati-va usor mainile si dati o forma rotunda aluatului. Lasati-l la crescut si crestati-l cu un cutit--aceasta ii va permite aluatului sa se destinda si sa dospeasca mai repede.

6. Lasati aluatul sa isi dubleze volumul la un loc cald in bucatarie acoperindu-l cu o folie daca doriti sa grabiti dospirea.
Acest proces desavarseste aroma fainii si ar trebui sa dureze intre 40 de minute si o ora si jumatate in functie de conditii.

7. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul framantam pentru a doua oara timp de un minut scotand tot aerul afara.

8. Dam aluatului forma dorita, rotunda, plata, de paine umpluta tot ceea ce doriti si lasati-l sa dospeasca pentru a doua oara pana isi dubleaza volumul.

9. E timpul sa coacem painea. Puneti painea foarte atent fara sa o bruscati in cuptorul incins la 200 grade pentru 30 de minute.

10. Puneti painea pe o polita sa se raceasca complet inainte de a o taia.

O sa va placa la nebunie aceasta paine.

Retetea din cartea Jamie Oliver - Bucatarul se dezbraca de secrete volumul 4 Jurnalul National

 

COMENTARII (35)

Rux 1

16.04.2011, 23:24

Crisssss....cat esti de dulce

Rux 1

16.04.2011, 23:24

Multumesc mamaie draga mea

adry88 1

20.05.2011, 17:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04