Paine de casa a la Jamie

de RuxyRux in Piine, 10 Apr 2011 | 14996 vizualizari

 

Este reteta de paine de baza a lui Jamie Oliver, un bucatar senzational, chiar merita sa o probati este absolut delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 625 ml apa calduta
  • 21 gr drojdie uscata( 3 pliculete) sau 30 gr drojdie proaspata
  • 30 gr zahar( brun) sau 30 gr miere
  • 30 gr sare optional
  • faina pentru pudrare  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa a la Jamie:

1. Dizolvati drojdia( sau mierea) in jumatate din cantitatea de apa calduta.

2. In vasul de framantat paine , cerneti faina si faceti apoi o gropita in mijlocul ei. Adaugati si sarea pe margine.

3. Turnati in mijloc amestecul de drojdie si zahar si prin miscari circulare incorporati ingredientele uscate pana ce aluatul capata forma. Aluatul trebuie sa fie moale.( anumite tipuri de faina pot avea mai multa nevoie de apa asa ca nu va fie frica sa potriviti cantitatile).

4. Framantati, intindeti, turtiti, strangeti aluatul timp de 5 minute. Acest lucru dezvolta structura aluatului si a glutenului.
Daca aluatul se lipeste de maini frecati-le cu putina faina.

5. Pudrati-va usor mainile si dati o forma rotunda aluatului. Lasati-l la crescut si crestati-l cu un cutit--aceasta ii va permite aluatului sa se destinda si sa dospeasca mai repede.

6. Lasati aluatul sa isi dubleze volumul la un loc cald in bucatarie acoperindu-l cu o folie daca doriti sa grabiti dospirea.
Acest proces desavarseste aroma fainii si ar trebui sa dureze intre 40 de minute si o ora si jumatate in functie de conditii.

7. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul framantam pentru a doua oara timp de un minut scotand tot aerul afara.

8. Dam aluatului forma dorita, rotunda, plata, de paine umpluta tot ceea ce doriti si lasati-l sa dospeasca pentru a doua oara pana isi dubleaza volumul.

9. E timpul sa coacem painea. Puneti painea foarte atent fara sa o bruscati in cuptorul incins la 200 grade pentru 30 de minute.

10. Puneti painea pe o polita sa se raceasca complet inainte de a o taia.

O sa va placa la nebunie aceasta paine.

Retetea din cartea Jamie Oliver - Bucatarul se dezbraca de secrete volumul 4 Jurnalul National

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa a la Jamie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine ca la tara