Pâine de casă cu mirodenii

de Panacris in Piine, 5 Oct 2013 | 1506 vizualizari

 

Ce e mai frumos și plăcut într-o zi rece de toamnă să adie o armă de pâine proaspătă în casă. Rețeta mea este pentru gospodinele moderne, ce nu prea au timp de stat în bucătărie și le asigur că rețeta nu a dat greș niciodată. Simplu și gustos!

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu Dobrogea 660 g,
  • sare iodat 1 linguriță,
  • zahăr 2 lingurițe,
  • ulei de nucă 3 linguri,
  • mix de mirodenii lemon herbs (pătrunjel, busuioc, oregano, cimbru, lămâiță) cca 2 g,
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă cu mirodenii:

Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătăarie, Maricica, mașina de frământat și copt pâine. In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt,  care durează 180 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură. După ce s-a terminat programul, mai lăsa-ți pâinica cca. 30 de minute, apoi o scoateți pe un șervet de bucătărie, o înveliți și o lăsați, dacă rezistați tentației, să se răcească ușor.

 

RETETA IN IMAGINI

Pâine de casă cu mirodenii-0
Pâine de casă cu mirodenii-1
Pâine de casă cu mirodenii-2
Pâine de casă cu mirodenii-3
Pâine de casă cu mirodenii-4
Pâine de casă cu mirodenii-5

COMENTARII (17)

Lia_

Lia_ 1

05.10.2013, 22:46

si eu am facut dar de mana; reteta de la tara

diaconta

diaconta 1

07.10.2013, 15:50

minunata

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 20:58

buna painica !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!