Paine de casa ( prima mea painica)

de Dana Cristea - pusikmea in Piine, 4 Apr 2011 | 1964 vizualizari

 

azi pentru prima oara am facut si eu painica, intodeauna mi-a fost frica sa fac paine si cozonac, insa de-acum frica mea s-a dus fiindca am ajutor de nadejde, painea am facut-o mai ramane cozonacul si o sa fiu tare mandra de mine, cu toate ca toata munca o face mixerul pe care il iubest tot mai mult :D
si bineinteles ca prima mea painica nu putea fi decat in forma de inimioara :D
sursa http://retetelemamei.wordpress.com/2009/08/17/paine-de-casa/

 

INGREDIENTE

  • 400- 450 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • o lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 250 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa ( prima mea painica):

Punem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu drojdia uscata, dupa care facem o groapa in mijlocul ei si punem apa calduta, sarea, zaharul si uleiul si incepem sa framantam pana aluatul devine unul elastic nelipicios.

Dupa ce am framantat bine il lasam la dospit o ora langa o sursa de caldura ( ochiul de la ragaz  ), acoperim vasul cu un propop.

Dupa ce a crescut, ii dam forma dorita, punem aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si mai lasam sa creasca in tava 20-30 min.

Dupa ce au trecut si cele 20 - 30 de minute umezim aluatul cu putina apa ( doar cat sa luceasca), punem faina din abundenta si bagam la cuptorul preincalzit o ora.

Dupa ce s-a rumenit o scoatem si o invelim cu un prosop, daca vrem coaja mai moale.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Paine de casa ( prima mea painica)-0
Paine de casa ( prima mea painica)-1
Paine de casa ( prima mea painica)-2
Paine de casa ( prima mea painica)-3
Paine de casa ( prima mea painica)-4
Paine de casa ( prima mea painica)-5
Paine de casa ( prima mea painica)-6
Paine de casa ( prima mea painica)-7
Paine de casa ( prima mea painica)-8

COMENTARII (33)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.04.2011, 13:26

mona asa este, sa le dea Dumnezeu tot binele din lume

Cris2711 1

18.04.2011, 14:41

adry88 1

25.05.2011, 22:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20