Paine englezeasca cu branza si ceapa

de Rux in Piine, 12 Noi 2010 | 2535 vizualizari

 

O paine deosebit de aromata....extraordinar de buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa tocata marunt
  • 45 gr unt
  • 450 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata( sau 20 gr drojdie proaspata)
  • 1 lingurita mustar
  • 175 gr branza Cheddar( eu am pus emmental)
  • 150 ml apa calduta
  • 150 ml lapte caldut
  • sare doua lingurite rase
  • piper un praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine englezeasca cu branza si ceapa:

Se caleste usor ceapa in 25 gr unt fara sa se arda, se da deoparte. Se cerne faina intr-un vas mare se amesteca cu drojdia, mustarul, sarea si piperul Se amesteca 3/4 branza rasa si ceapa calita, se adauga laptele si apa. Se framanta bine iese un aluat moale, daca se lipeste de maini se mai adauga putina faina. Dupa 10 min de framantat se lasa aluatul la crescut acoperit cu o folie unsa cu ulei sau unt timp de 45 min, pana isi dubleaza volumul. Cand a crescut, se imparte aluatul si se modeleaza in 20 de bilute egale. Se aseaza jumatate din ele in tava pregatita tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Se toarna o parte din restul de unt topit pe foc. Se aseaza ceaslata jumatate, se unge cu untul ramas si se acopera cu o folie unsa cu ulei sau unt. Se mai lasa din nou 45 de minute pana ajunge in marginea de sus a tavii de copt. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade sau pe treapta pe care facem paine, se adauga deasupra restul de branza. ...se da la cuptor 45 de minute...si se lasa la racit, iar apoi pofta buna!

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine englezeasca cu branza si ceapa 62261
retete culinare - Paine englezeasca cu branza si ceapa 62262
retete culinare - Paine englezeasca cu branza si ceapa 62263
retete culinare - Paine englezeasca cu branza si ceapa 62264

COMENTARII (14)

Rux 1

13.11.2010, 11:16

-Miti- 1

14.05.2011, 22:21

deci de aici a capatat curaj kamy arata bine,cum am vazut cheddar vroiam deja sa zic ca la noi inca nu este.am cumparat o data,dar una scria pe eticheta si alta era ambalat imi place mult,am facut si eu cu ceapa verde si a fost asa de pufoasa o fi de la lapte?

Rux 1

14.05.2011, 22:43

Ce simpatica esti MIti ai vazut ca eu am pus emmental si a iesit perfecta laptele face painica pufoasa...ca la cozonac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D