Paine impletita in sase

de La Ancuta in Piine, 18 Mar 2011 | 6996 vizualizari

 

Am vazut aceasta paine pe blogul Laurei Adamache si pot spune ca m-am indragostit de ea (de paine vorbesc caci pe Laura o indragesc deja de multa vreme). Sa revenim la paina noastra care a iesit buna, buna. Si unde mai punem ca se face foarte usor, La prima vedere mi s-a cam parut complicat impletitul, dar am reusit. Daca prindem pasii este chiar o joaca :). Ca sa vedeti cat de mult mi-a placut va pot pune ca in timp ce eu scriu aceste randuri, o painica asteapta frumos la dospit :).

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar sau miere (eu am folosit miere de tei)
  • 1 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita in sase:

Cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia si mierea. Turnam apoi apa calduta si uleiul si incepem sa amestecam. Dupa ce am amestecat putin ingredientele adaugam si sarea si framantam un aluat nelipicios putin mai tare decat un aluat obisnuit.
Acoperim vasul si lasam la dospit cel mult 30 de minute. Nu trebuie sa creasca mult, ci doar sa devina mai pufos.
Rasturnam aluatul pe masa (nu avem nevoie de faina, nu se va lipi). Forman un sul pe care il impartim in 6 parti aproximativ egale.
Fiecare parte o intindem sub forma de snur. Snururile trebuie sa fie de aceiasi lungime si cat mai netede.
Unim cele 6 snururi la un capat, presandu-le si le aranjam in forma de raze.

1. Snurul din drepta il ducem in partea stanga, iar pe cel din stanga il ducem in dreapta.

2. Facem putin loc la mijlocul razelor iar snurul din stanga il aducem la mijloc.

3. al doilea snur din dreapta il ducem in partea stanga.

Iar de aici repatam si anume: snurul cel mai din dreapta il aducem in centru, iar al doilea din stanga il ducem in partea dreapta.

Sper am fost destul de explicita, daca nu sper sa va ajute pozele mai mult. Cand am ajuns la capat cu impletitura presam capetele si le intoarcem putin sub paine.
Punem painica astfel impletita in tava tapetata cu hartie de copt si acoperim.

Lasam la dospit o ora.

Dupa ce a crescut ungem painea cu ulei de masline si presaram rozmarin tocat (de preferinta proaspat. Eu insa nu am avut).

Dam la cuptor la 200 de grade pentru 10 minute iar apoi reducem la 180 de grade si mai lasam inca 20-25 de minute.

Cand este coapta painea trebuie sa fie usoara, iar daca ciocanim pe dosul painii trebuie sa sune a gol.

Scoatem painea pe un gartar si lasam sa se raceasca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine impletita in sase 92651
retete culinare - Paine impletita in sase 92652
retete culinare - Paine impletita in sase 92653
retete culinare - Paine impletita in sase 92654
retete culinare - Paine impletita in sase 92655
retete culinare - Paine impletita in sase 92656
retete culinare - Paine impletita in sase 92657
retete culinare - Paine impletita in sase 92658
retete culinare - Paine impletita in sase 92659
retete culinare - Paine impletita in sase 92660
retete culinare - Paine impletita in sase 92661
retete culinare - Paine impletita in sase 92662
retete culinare - Paine impletita in sase 92663
retete culinare - Paine impletita in sase 92664
retete culinare - Paine impletita in sase 92665
retete culinare - Paine impletita in sase 92666
retete culinare - Paine impletita in sase 92667
retete culinare - Paine impletita in sase 92668

COMENTARII (37)

adry88 1

26.05.2011, 12:03

Constelatialeu 1

20.03.2013, 11:57

Imi place impletitura asta !

La Ancuta 1

20.03.2013, 12:19

Multumesc Cleme. Ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: