Paine Integrala

de AnAmAryAnA in Piine, 18 Mar 2013 | 797 vizualizari

 

Nu sunt tocmai noua pe site dar nu am postat nimic pana acum din lene sa scriu cred.Asadar va prezint bucuroasa prima mea reteta si sper sa mai urmeze multe,multe sa va ajung din urma.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti de faina neagra de grau
  • 1 ceasca de faina integrala
  • 1 ceasca de tarate
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 ceasca de lapte caldut
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura zahar brun
  • un varf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Integrala:

Intr-un ibric punem untul la topit,iar cand e gata turnam laptele peste el si mai lasam putin sa se incalzeasca si laptele.Intre timp,intr-un bol punem cestile de faina si tarate,sarea si zaharul,si facem in mijloc un loc in care punm drojdia.Turnam laptele cu untul topit(sa nu fie prea calde) peste drojdie, putin cate putin, si o inmuiem bine,iar apoi incepem sa framantam usor.

Ca sa se dezlipeasca de maini folositi faina neagra si incepeti sa framantati bine aluatul macar 10 minute.Cand e gata lasati-l intr-un loc caldut acoperit cu un servet de bucatarie,sa creasca cam 30 min.Cand si-a dublat volumul inseamna ca e gata si il mai framantam putin sa-i scoatem aerul iar apoi formam painea.

Puteti face ce model vreti, mie asa mi-a venit pe moment.Se rupe din aluat cam 1 sfert sau mai putin, din care se fac 3 bile iar apoi se face painea normala.Din cele 3 bile fac 3 fasii lungi pe care le impletim si le alaturam.Unge painea cu pensula cu niste apa ca sa se poata lipi impletitura din coca.Mai lasa sa creasca in tava vreo 15 min iar apoi punem la cuptorul incins,la foc mediu pentru aproximativ 30 minute.

Nu stiu timpul exact pentru ca eu folosesc scobitoarea la test.

 

TIPS-URI

1

pe deasupra se pot presara seminte de susan sau mac

2

cand am scos-o din cuptor am uns-o cu pensula cu putina apa calduta sa se fragezeasca si am acoperit-o cu un servet mai gros.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine Integrala 211992
retete culinare - Paine Integrala 211993
retete culinare - Paine Integrala 211994
retete culinare - Paine Integrala 211995
retete culinare - Paine Integrala 211996
retete culinare - Paine Integrala 211997

COMENTARII (11)

AnAmAryAnA 1

19.03.2013, 13:19

Multumesc frumos pentru urari si sper sa ma ridic la "rangul"vostru si al site-ului daca pot spune asa .pupici

Rux 1

19.03.2013, 13:20

Frumoasa tare painica!

MotanLaOale 1

19.03.2013, 18:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L