Paine poloneza de secara

de RuxyRux in Piine, 13 Noi 2010 | 11760 vizualizari

 

O painica deosebita si tare sanatoasa...este total pe gustul meu, faina de secara combinata cu chimen...adorabila savoare...

 

INGREDIENTE

  • un cubulet  25 gr de drojdie proaspata sau un pliculet de drojdie uscata 7 gr
  • 225 gr faina secara( 2 cani)
  • 225 gr faina alba fara inalbitori( 2 cani)
  • 2 lingurite chimen
  • 2 lingurite sare
  • 140 ml lapte caldut( 2/3 cana)
  • 1 lingurita miere
  • 140 ml apa ( 2/3 cana)
  • faina integrala de grau ptr. decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine poloneza de secara:

1. Ungeti cu putin unt sau ulei sau folositi folie. Amestecati faina, chimenul si sarea in vasul de facut paine. Faceti o gropita la mijloc.

2. Faceti o pasta din drojdie lapte si miere intr-un mic vas. Turnati in centrul fainii.

Adaugati apa calduta si amestecati pana obtineti un aluat. Framantati zece minute pana devine elastic si ferm. Ridicati cu o mana aluatul din vas si ungeti cu putin ulei vasul. Ungeti putin si deasupra si acoperiti cu o folie. Lasati la loc cald pana isi dubleaza volumul( poate dura pana la trei ore).

4. Luati aluatul si modelati-l sub forma de painica rotunda si asezati-l in tava pregatita. Acoperiti painica cu o folie unsa cu ulei.

5. Lasati painica la crescut pana isi dubleaza din nou volumul.

6.Cand este gata, presarati faina integrala si faceti cu cutitul doua crestaturi la distanta de 2,5 cm.

7. Preincaziti cuptorul la 220 grade si coaceti painea 30-35 de minute. Raciti painea pe un gratar.

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine poloneza de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 21:48

mai ruxy tu ai furat painea asta de la magazin sa ne-o arati noua?e foarte perfecta,sa-ti deschizi brutarie ca faci bani frumosi

adry88 1

08.05.2011, 16:05

mihaelar63 1

01.09.2019, 20:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu germeni de grau