Paine poloneza de secara

de Rux in Piine, 13 Noi 2010 | 6326 vizualizari

 

O painica deosebita si tare sanatoasa...este total pe gustul meu, faina de secara combinata cu chimen...adorabila savoare...

 

INGREDIENTE

  • un cubulet  25 gr de drojdie proaspata sau un pliculet de drojdie uscata 7 gr
  • 225 gr faina secara( 2 cani)
  • 225 gr faina alba fara inalbitori( 2 cani)
  • 2 lingurite chimen
  • 2 lingurite sare
  • 140 ml lapte caldut( 2/3 cana)
  • 1 lingurita miere
  • 140 ml apa ( 2/3 cana)
  • faina integrala de grau ptr. decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine poloneza de secara:

1. Ungeti cu putin unt sau ulei sau folositi folie. Amestecati faina, chimenul si sarea in vasul de facut paine. Faceti o gropita la mijloc.

2. Faceti o pasta din drojdie lapte si miere intr-un mic vas. Turnati in centrul fainii.

Adaugati apa calduta si amestecati pana obtineti un aluat. Framantati zece minute pana devine elastic si ferm. Ridicati cu o mana aluatul din vas si ungeti cu putin ulei vasul. Ungeti putin si deasupra si acoperiti cu o folie. Lasati la loc cald pana isi dubleaza volumul( poate dura pana la trei ore).

4. Luati aluatul si modelati-l sub forma de painica rotunda si asezati-l in tava pregatita. Acoperiti painica cu o folie unsa cu ulei.

5. Lasati painica la crescut pana isi dubleaza din nou volumul.

6.Cand este gata, presarati faina integrala si faceti cu cutitul doua crestaturi la distanta de 2,5 cm.

7. Preincaziti cuptorul la 220 grade si coaceti painea 30-35 de minute. Raciti painea pe un gratar.

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

 

RETETA IN IMAGINI

Paine poloneza de secara-0
Paine poloneza de secara-1

COMENTARII (12)

Rux 1

14.11.2010, 11:21

Nadina...merita sa stii

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 21:48

mai ruxy tu ai furat painea asta de la magazin sa ne-o arati noua?e foarte perfecta,sa-ti deschizi brutarie ca faci bani frumosi

adry88 1

08.05.2011, 16:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04