Paine rustica cu cartofi

de yammy in Pizza, 22 Mai 2009 | 3737 vizualizari

 

Va e dor de o paine moale cu cartofi si coaja crocanta care umple casa cu un miros imbietor de....paine caldaaaaa :) ?!

 

INGREDIENTE

  • 680 g cartofi
  • 4 lingurite sare
  • 120 ml apa de la fierberea cartofilor,calda
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 665 g de faina alba tip 550
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica cu cartofi:

-Se curata cartofii, se fierb in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi
-Scurgem cartofii si oprim din apa in care i-am fiert 120 ml. Lasam cartofii la racit pina s-au uscat in intregime.
-Cartofii reci zdrobim cu furculita
-Drojdia o lasam 5 min in apa ce am oprit-o de la cartofi
-Punem cartofii zdrobiti, faina, drojdia umflata, sarea, uleiul (daca mai trebuie putina apa se mai adauga)
-Se framanta bineeee
-Se lasa 35 de min aluatul sa creasca acoperit cu un prosop, nu isi va dubla volumul, dar va creste
-Se imparte aluatul in doua
-Se intinde fiecare bucata separat, nu foarte mult
-Apoi se ruleaza aluatul, iar in partea de catre noi se presara faina
-Se lasa la crescut 35 min
-Se incalzeste cuptoru la 200 grade si se baga painea pt circa 45 min

 

RETETA IN IMAGINI

Paine rustica cu cartofi-0
Paine rustica cu cartofi-1
Paine rustica cu cartofi-2
Paine rustica cu cartofi-3
Paine rustica cu cartofi-4
Paine rustica cu cartofi-5
Paine rustica cu cartofi-6

COMENTARII (2)

Oana 1

22.05.2009, 18:02

Daaaa, eu am facut, am alta reteta, dar oricum, iese suuuper buna!! O s-o incerc si pe-asta, dar voi pune la framantat la masina de paine

yammy 1

22.05.2009, 18:28

Oana intradevar painea cu cartofi e bunaaa, nu conteaza dupa ce reteta e facuta Mie imi place sa framant....doar cand mi lene apelez la masina de paine .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04