Paine umpluta

de gaby_duceag in Piine, 3 Oct 2013 | 8145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 450 gr faina
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 gr drojdie proaspata
  • o lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calda (aprox 200ml)
  • un ou
  • Umplutura
  • 150 gr kaizer afumat
  • 200 gr ciuperci fierte si feliate
  • 100 gr cascaval afumat
  • 150 cascaval
  • sare, piper
  • Sos
  • cateva linguri rosii pasate
  • putin busuioc
  • pudra de usturoi
  • sare
  • o lingurita ulei de masline.
  • Pentru uns
  • un ou
  • sare
  • pudra de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta:

Aluat.

Intr-un bol curat si uscat punem faina cernuta, oul, untul la temperatura camerei, sarea, zaharul si sarea.

Adaugam apa calduta, putin cate putin, omogenizand usor amestecul. Ne oprim cand obtinem un aluat ferm, elastic. Adaugam putin cate putin uleiul, framantand. Il terminam de incorporat si mai framantam 10 minute.

E un aluat minunat! O sa prepar si o paine simpla cu acest aluat :)

Acoperim bolul si-l lasam la loc cald timp de o ora.

Taiem kaizerul cubulete, ciupercile feliate le mai tocam putin, ambele feluri de cascaval le dam pe razatoare. Le amestecam toate intr-un bol si potrivim gustul de sare si piper.

Amestecam rosiile pasate cu uleiul, putin busuioc, sare si pudra de usturoi.

Impartim aluatul in doua. Din care fiecare bucata modelam o bila pe care o intindem apoi cu sucitorul.

Trebuie sa obtinem doua foi egale ca diametru cu tava in care vom coace painea.

Ungem tava cu unt si asezam una dintre foi.Intindem sosul apoi punem umplutura in mijloc si pe marginea foii, ca o bordura (vezi foto).

Eu am facut cam multa umplutura. Am pus-o intr-un bol si-am lasat-o la rece pentru a prepara o pizza.

Asezam a doua foaie. Cu ajutorul unui bol sau a unei farfurioare adanci separam mijlocul umplut de restul painii, lipind usor cu mana foaia de deasupra de cea de baza doar in jurul mijlocului.

Lipim bine si capetele foilor una de alta.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem aluatul umplut ,in raze, incepand de la cercul din mijloc pana la marginea foilor.

Fiecare raza o rulam usor.

Batem oul ramas, cu furculita, punem putina sare si pudra de usturoi.

Ungem toata suprafata painii.

Mai lasam 5 minute la loc cald, timp in care preincalzim cuptorul.

Coacem painea la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Noi am servit-o cu iaurt de casa :)

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Paine umpluta-0
Paine umpluta-1
Paine umpluta-2
Paine umpluta-3
Paine umpluta-4
Paine umpluta-5
Paine umpluta-6

COMENTARII (34)

Lau

Lau 1

07.10.2014, 17:38

ce bine arata

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

07.10.2014, 17:54

raluca95

raluca95 1

20.01.2015, 16:18

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!