Painea lui Ruxy

de Doralinda in Piine, 20 Ian 2013 | 2268 vizualizari

 

Am incercat multe retete de paine, dar nici una nu mi-a iesit ca aceasta paine! E din reteta lui Ruxy, cu cateva modificari!
Sarut mana Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina (eu am pus faina speciala ptr paine de casa si amestecata cu ciabatta)
  • 600 ml apa calduta
  • 6 linguri ulei masline
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 galbenus
  • o lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea lui Ruxy:

Am pus in masina de paine intai lichidele(fara galbenus si lapte), apoi sarea, zaharul, faina si drojdia. Am ales programul ptr framantare si crestere(programul 13 la masina moulinex), care dureaza cam o ora si jumatate.

Cand a fost gata, am scos aluatul si am mai framantat-o putin pe masa presarata cu faina dupa care am impartit in 3 parti egale si am impletit-o. Am pus aluatul intr-o tava in care am pus hartie ptr copt, si am mai lasat-o putin sa creasca. Inainte de a o pune la cuptor, am uns-o cu galbenusul amestecat cu laptele, apoi am dat-o la cuptorul preincalzit 170C(cuptorul meu e mai puternic) ptr cca 30 min, apoi am scazut temperatura la 160C  ptr inca 10 min. In timpul preincalzirii, puneti un recipient cu apa, ajuta la cresterea frumoasa a painii, si tava cu aluatul asezati-o pe randul de jos(ca sa nu se arda la suprafata), depinde bineinteles si de cuptor(al meu e cu aer rotativ). 

 

RETETA IN IMAGINI

Painea lui Ruxy-0
Painea lui Ruxy-1
Painea lui Ruxy-2
Painea lui Ruxy-3

COMENTARII (38)

Doralinda 1

21.01.2013, 15:11

Ruxy, ca intotdeauna, esti o scumpete!

elucubratiiculinare 1

21.01.2013, 22:34

incerc si eu

Doralinda 1

21.01.2013, 23:27

Elucubratii, merita sa o incerci!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04