Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2014 | 2164 vizualizari

 

Am văzut o rețetă de acest gen pe Paprika si am făcut-o și eu. Mi-a plăcut.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faină albă obișnuită
  • 100 g de mălai sare
  • 4 lingurițe de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 750 g de dovleac butternut/plăcintar
  • 1 măr
  • 2 ardei iuți
  • 500 ml de lapte bătut/iaurt
  • 100 ml lapte dulce
  • 4 ouă
  • 4 linguri de miere
  • 50 g de unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai:

Amestecăm ingredientele uscate și, separat, pe cele umede. Le punem împreună și omogenizăm, apoi adaugăm, ardeii iuți tăiați mic, dovleacul tăiat cubulețe și mărul cubulețe. Amestecăm și turnăm în tava cu hârtie de copt. Nivelăm. Iese un aluat moale ca de chec.

E un amestec interesant de dulce-sărat.

Coacem în cuptor preîncălzit 40-50 de minute(proba scobitorii).

 

TIPS-URI

1

Cine nu agrează ardeiul, să nu pună.

2

Se poate pune scorțișoară și zahăr și devine un desert.

RETETA IN IMAGINI

Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai-0
Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai-1
Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai-2
Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai-3
Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai-4
Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai-5
Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai-6
Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai-7

COMENTARII (7)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

10.01.2014, 16:39

interesant

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

10.01.2014, 22:03

Raluca57

Raluca57 1

17.11.2015, 19:17

Am facut-o, dar dulce, cu putin zahar si scortisoara. Foarte gustoasa, cremoasa, aromata. Voi incerca si varianta cu ardei

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!