Paleuri cu ciocolata

de Ina in Prajituri, 7 Iun 2013 | 88294 vizualizari

 

By Criss, cu multumiri ! >:D<

 

INGREDIENTE

  • Aluatul pentru fursecuri:
  • 4 oua
  • 200 gr. unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • 300 gr. faina
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata menaj
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu ciocolata:

Amestecam untul ( moale ) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa.

Folosindu-ne de un posh  spritam mici  gramajoare  de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu mai mare intre ele pentru a evita lipirea in timpul coacerii .  

Se coc la foc moderat,  in  cca 8-10 minute ( depinde de cat de bine coace aragazul dvs. ) Cand marginile devin aurii inseamna ca s-au copt.

Intr-o craticioara  punem frisca lichida si ciocolata  bucati , si amestecam pe baie de aburi  pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se raceasca , punem  in frigider minim doua ore, dupa care o mixam pana devine spumoasa.

Lipim cate doua fursecuri ajutandu-ne ce crema.  

Glasam cu ciocolata topita.

Sunt extrem de fragede si gustoase!

 

RETETA IN IMAGINI

Paleuri cu ciocolata-0
Paleuri cu ciocolata-1
Paleuri cu ciocolata-2
Paleuri cu ciocolata-3
Paleuri cu ciocolata-4
Paleuri cu ciocolata-5
Paleuri cu ciocolata-6
Paleuri cu ciocolata-7
Paleuri cu ciocolata-8
Paleuri cu ciocolata-9
Paleuri cu ciocolata-10

COMENTARII (70)

ilinca_rox

ilinca_rox 1

23.05.2014, 23:44

ce bunatati

iri_iri

iri_iri 1

07.04.2015, 16:55

Ce frumusele

Ina

Ina 1

09.04.2015, 14:12

Fara praf de copt . Oricum faina din comert e aditivata suficient. Fursecurile ies sfaramicioase, fregede, de la unt.
Daca vreti sa puneti, puneti.... Ale mele n-au

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!