Palmieri cu nuca

de ianculubita in Dulciuri, 30 Noi 2011 | 2681 vizualizari

 

Poftiti repede ca numai ce i-am scos din cuptor;este cea mai simpla dar si gustoasa aceasta prajiturica facuta vreo data de mine

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 50 g unt topit
  • 1 cana nuca macinata
  • 3 linguri zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri cu nuca:

Aluatul dezghetat, il mai intinzi cu sucitorul sa nu fie prea gros, il ungi cu unt topit, deasupra pui nuca amestecata cu zahar, apoi incepi sa rasucesti marginile (din fata ta si opusa ei), pana la mijloc, mai presezi putin sa nu se desfaca, dupa care intorci aluatul cu fata in jos (cum se spune) si incepi sa tai bucati late de 1-2 degete (depinde de deget), le pui cu partea taiata in jos pe hartie in tava cu distanta intre ele.

In tava le presezi pentru ca la copt sa nu se umfle; Tii tava 10 minute la foc mare, scoti tava, intorci palmierii si mai lasi 10 minute; Folosesc acest procedeu pentru ca sa fie crocanti; Dupa ce s-au copt se pun pe un platou si cine doreste-i poate unge cu sos de ciocolata; Eu am facut pentru mine 3 bucati cu ciocolata si au fost ffff buni; As mai fi vrut...

 

RETETA IN IMAGINI

Palmieri cu nuca-0
Palmieri cu nuca-1
Palmieri cu nuca-2
Palmieri cu nuca-3
Palmieri cu nuca-4

COMENTARII (21)

ianculubita 1

02.12.2011, 15:12

wow,dar ce s-a intamplat pe aici,ca doar nu am lipsit mult???o alta casa,o alta fatza,frumooos dar mai dureaza pana ma obisnuiesc

carmenvlad 1

02.12.2011, 15:22

Ce frumosi sunt, desigur si deliciosi. Arata de nota zece.

mena29 1

02.12.2011, 15:22

De ieri avem hainutza noua si inca invatam si noi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04