Pandispan cu mere si nuci - diet

de ANCA in Prajituri, 5 Mar 2010 | 8718 vizualizari

 

...inspiratie Montignac:)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o canuta ulei masline
  • o canuta fructoza
  • 4-5 mere
  • faina integrala+tarate (parti egale, 1:1)
  • o lingura cu varf cacao neagra
  • un praf de copt
  • 2 esente vanilie
  • nuci
  • cateva linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu mere si nuci - diet:

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se amesteca cu scortisoara si nuca pisata.

Ouale se bat bine cu un praf de sare si fructoza, se incorporeaza si uleiul, apoi se adauga vanilia si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Omogenizam bine, apoi adaugam fainurile, in proportie 1:1. Am pus cate o lingura faina integrala, una tarate, pana la 5:5, dar cu grija, pana se obtine un aluat mai gros decat cel pentru clatite.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina integrala, punem trei sferturi din aluat, iar restul il mixam cu cacao si 2-3 linguri de lapte. Daca devine prea moale, mai adaugati putina faina integrala.

Peste aluatul din tava, asezam uniform merele, iar peste ele adaugam aluatul cu cacao si nivelam cu o lingura. De-asupra presaram bucati de nuca si punem in cuptorul incins aproximativ 40 minute, la foc mediu. Se testeaza cu o scobitoare si daca aluatul nu se lipeste de ea, este gata.

Pufos, delicios si se pastreaza foarte bine mai multe zile, nu-l ratati!:))

 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu mere si nuci - diet-0
Pandispan cu mere si nuci - diet-1
Pandispan cu mere si nuci - diet-2
Pandispan cu mere si nuci - diet-3
Pandispan cu mere si nuci - diet-4

COMENTARII (43)

ANCA 1

12.02.2012, 23:20

va multuuumeeesc tuturor!!

gaby_duceag 1

13.02.2012, 06:58

La multi ani, Anca!
Am intarziat

ANCA 1

18.02.2012, 13:21

muuultumesc, gaby!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20