Pandispan cu piersici si frisca

de Rux in Prajituri, 13 Dec 2012 | 1990 vizualizari

 

Ieri de hramul Sf. Spiridon am participat intr-un cadru festiv la o masa deosebita si am mancat una dintre cele mai bune si deosebite prajituri cu piersici( de post) pregatite de maicute, nu va puteti imagina ce minunatii pot iesi din mainile lor...spunea cineva si mare dreptate avea ca au gustul raiului ceresc. Fara a avea nici cea mai mica pretentie ca aceasta prajitura poate fi asemenea celei de la maicute, va pot spune ca este una delicioasa...:)....am incercat sa deslusesc ce anume ingrediente ar contine si m-am gandit sa o prepar cu blat de pandispan...ele au preparat-o cu un blat de post. care semana perfect cu pandispanul..mai mult ca sigur dulceata si compotul erau trudite de manutele lor...daca aveti dulceata de piersici si compot facute in casa e cu mult mai bine...daca nu, ne vom multumi cu ce gasim :)...promit sa revin daca descopar reteta :)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar brun( pudra)
  • 7 linguri de faina
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 2 linguri de
  • 1 borcan de piersici din compot
  • 3 gr agar-agar( sau puneti jeleu de la Dr, Oetker, tort Jelee 1 plic)
  • 1/2 borcan de gem de piersici
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu piersici si frisca:

Este o prajitura extrem de simpla iar combinatia este incredibil de delicioasa.

Se face blatul:

1. Albusurile se bat spuma la mixer, apoi se scot si se pastreaza intr-un bol.

2. Se pun galbenusurile in vasul de mixer, se adauga zaharul si vanilia si se mixeaza foarte bine, apoi faina lingura cu lingura bine cernuta si afanata inainte.

3. Cand sunt bine mixate se amesteca cu albusurile prin invaluire cu o lingura de jos in sus.

4. Se pune in tava de cuptor o foaie de copt unsa cu ulei( pe deasupra) compozitia si se niveleaza bine.

5. Se coace pentru 10 minute la 180 de grade.( Puteti face testul cu scobitoarea insa eu zic ca nu e cazul).

6. Se lasa la racit si se taie in trei bucati mici transversal( ca in imagine)

7. Frisca se bate putin apoi se pune zeama de lamaie si zaharul si se va intari precum o crema. Se pune putin la rece. Daca dorim punem si un praf de vanilie.

8. 3/4 din piersicile din borcan le vom face piure la blender, iar sfertul ramas le vom taia in bucati mici.

9. Daca folosim tort jelee il utilizam exact cum scrie pe plic si-l vom fierbe 1 min dupa ce l-am amestecat cu siropul de compot. Apoi amestecam compozitia rezultata cu piureul de piersici si cu gemul, apoi vanilia si bucatile de piersica din compot.

10. Daca folosim agar-agar, vom amesteca cu 25 ml apa si cu 25 ml de compot si apoi vom fierbe 5 minute( sau utilizam cu scrie pe prospect) apoi amestecam cu compozitia de piersici. Trebuie sa semene usor cu un jeleu si totusi sa aiba textura unui gem.

Asamblarea este partea cea mai usoara, foaie, frisca, foaie frisca apoi foaie si din nou frisca iar deasupra vom pune jeleul de piersici.

Nu stiu cat de reusite o sa vi se para fotografiile, poate nu atat de reusite pe cat mi-as fi dorit,  insa gustul e unul deosebit de bun!

   

 

TIPS-URI

1

pentru prajitura din imagine eu am dublat cantitatile

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu piersici si frisca-0
Pandispan cu piersici si frisca-1
Pandispan cu piersici si frisca-2
Pandispan cu piersici si frisca-3
Pandispan cu piersici si frisca-4
Pandispan cu piersici si frisca-5
Pandispan cu piersici si frisca-6
Pandispan cu piersici si frisca-7
Pandispan cu piersici si frisca-8
Pandispan cu piersici si frisca-9
Pandispan cu piersici si frisca-10
Pandispan cu piersici si frisca-11
Pandispan cu piersici si frisca-12

COMENTARII (57)

Rux

Rux 1

14.12.2012, 17:21

Crisssss ma bucur

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:33

Super!

Rux

Rux 1

16.12.2012, 19:20

Multumesc tare mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!