Pandispan marmorat

de Rocsi in Prajituri, 14 Apr 2011 | 4078 vizualizari

 

Ador pandispanurile cand ies pufoase,cand sunt aromate si cele cu visine...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 9-12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan marmorat:

Separam albusurile de galbenusuri(ouale trebuie neaparat sa fie la temperatura camerei).

Mixam galbenusurile cu zaharul treptat ,pana ce acesta din urma se topeste,iar galbenusurile se albesc.

adaugam zaharul vanilat,esenta si coaja de lamaie rasa si o incorporam in galbenusuri.

separat batem albusurile spuma cu un praf de sare ,pana nu se dezlipesc de bol.

le incorporam in galbenusuri.

punem si praful de copt.

la urma punem faina ,treptat.

luam o tava dreptunghiulara,nu foarte mare,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

turnam 3 sferturi de compozitie in tava.

restul o amestecam cu cacaua .

o turnam peste cea alba,si o marmoram cu o furculita.

dam tava in cuptorul incins si il lasam acolo pana este copt(facem testul cu scobitoarea).

il scoatem ,il lasam la racorit si servim.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan marmorat-0
Pandispan marmorat-1
Pandispan marmorat-2

COMENTARII (25)

carla_26

carla_26 1

15.05.2011, 14:29

este un gen de chec..nu?? oricum sunt sigura ca e foarte bun...

Rocsi

Rocsi 1

15.05.2011, 22:04

da e un gen de chec,doar ca la chec se mai pune si lapte sau ulei..e foarte bun oricum

adry88

adry88 1

21.05.2011, 11:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!