Panettone cu migdale caramelizate

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 31 Dec 2012 | 1269 vizualizari

 

Primul meu panettone cu influente proprii si personale, caci reteta este inspirata dupa reteta originala de panettone, a iesit absolut magnific. L-am pregatit cu doua zile inainte de seara de Revelion, insa nu cred ca va mai apuca mare lucru din el sa spuna odata cu noi "La multi ani" pentru ca hapsani fiind, si eu si sotul meu, plus ca a trebuit sa sharuim din el, pot sa afirm cu timiditate ca va trece pragul spre noul an doar un sfert din panettone, cel mult... Si ce daca? Oricum am fi fost mega-chiftuiti pana la ora respectiva, deci a fost mult mai bine sa-l savuram cat a fost cald, proaspat, aromat, delicios si fantastic de bun. Iubesc panettone la maxim si era una din obiectele mele pe acest an si iata ca am reusit sa-l duc la bun sfarsit.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de chec de 30 cm lungime:
  • - 120 ml lapte caldut;
  • - 25 grame drojdie proaspata;
  • - 2 linguri de miere;
  • - 400 grame faina alba cernuta;
  • - 1 lingurita (de cafea) sare;
  • - 1 ou mare de casa;
  • - 1 ou pentru uns;
  • - 50 grame unt;
  • - 150 grame iaurt grecesc;
  • - coaja de la o portocala;
  • - 50 grame merisoare;
  • - 60 grame mango confiat;
  • - 30 grame migdale taiate marunt; -
  • - o lingura de zahar brun.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panettone cu migdale caramelizate:

Maruntiti drojdia intre degete si intr-un bol il amestecati cu laptele. Lasati la dospit pentru 10 minute, adaugati apoi mierea si mai lasati 5 minute. Se cerne faina, se adauga sarea, oul, untul topit, iaurtul si drojdia dospita. Aluatul trebuie sa fie foarte moale si usor de framantat, daca este cazul mai puteti adauga putin lapte. Se framanta bine pana se incorporeaza ingredientele. Se lasa aluatul la dospit pentru doua ore si se acopera cu un servet de bucatarie, mentinut la temperatura camerei.

Intre timp puneti merisoarele si fructele confiate (eu am folosit mango confiate, mi s-a parut interesanta combinatia) in rom si lasati la inmuiat pana aluatul dospeste.

Dupa ce aluatul s-a dospit, adaugati fructele confiate pana se omogenizeaza si se distribuie uniform. Ungeti tava cu unt sau folositi hartie de copt, iar apoi asezati aluatul in tava si mai lasati la dospit pentru inca 40 de minute. N-am avut hartie pentru panettone, asa incat tava de chec a fost inlocuitorul perfect.

Pregatiti intre timp crusta de migdale: puneti intr-o tigaie zaharul si migdalele si lasati la caramelizat. Dupa care transferati intr-o tava la racit si apoi maruntiti cu mojarul pana se face praf. Ungeti aluatul cu ou, eu am folosit doar galbenusul pentru ca de albus voi avea nevoie pentru a pregati pavlova de Anul Nou. Presarati cu migdale caramelizate deasupra aluatului. Incalziti cuptorul la 250 de grade, apoi reduceti focul la 200 de grade si introduceti cozonacul la copt pentru 30 de minute.

Va doresc un An Nou Fericit in care sa reusiti sa realizati tot ce va propuneti, impliniri sufletesti si profesionale, bucate gustoase, sanatate si voiosie, distractie placuta la petrecere si sa ne revedem bucurosi in noul an!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Panettone cu migdale caramelizate 195806
retete culinare - Panettone cu migdale caramelizate 195807
retete culinare - Panettone cu migdale caramelizate 195808
retete culinare - Panettone cu migdale caramelizate 195809
retete culinare - Panettone cu migdale caramelizate 195810
retete culinare - Panettone cu migdale caramelizate 195811
retete culinare - Panettone cu migdale caramelizate 195813
retete culinare - Panettone cu migdale caramelizate 195814
retete culinare - Panettone cu migdale caramelizate 195816
retete culinare - Panettone cu migdale caramelizate 195817

COMENTARII (22)

Cris2711 1

06.01.2013, 15:09

super reteta

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

06.01.2013, 19:14

Multumesc Cris

ancutsa 1

14.09.2016, 15:27

Mi-a placut mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: