Panna Cotta cu jeleu de portocale

de vio_dreams in Dulciuri, 8 Feb 2013 | 7143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 l frisca lichida
  • 1/2 litru lapte
  • 1 kg portocale
  • 3 plicuri gelatina(30 gr)
  • 300 gr zahar
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 1 plic finesse de portocale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu jeleu de portocale:

Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu 200 gr zahar si il lasam pe foc pana se dizolva zaharul.Laptele nu trebuie sa fiarba. 

Punem doua plicuri de gelatina intr-un castronel si adaugam apa rece cat sa o acopere. Lasam sa se hidrateze apoi o punem peste frisca lichida si punem pe foc mestecand continuu ca sa se dizolve gelatina fara a ajunge insa pana la punctul de fierbere.

Amestecam apoi frisca cu laptele si adaugam plicul de vanilie bourbon.

Turnam lichidul cu grija in pahare, lasand loc si pentru jeleul de portocale. 

Dam paharele la frigider. Eu le-am pus pe cele mari in picioare iar cele mici inclinate

Dupa ce s-a intarit panna cotta scoatem paharele si asezam deasupra feliute de portocale.

Intr-o craticioara punem cca 300 ml suc de la portocale si 100 gr de zahar. Punem pe foc pana se topeste zaharuladaugand si un pliculet de gelatina hidratata in prealabil cu apa rece si plicul de finesse de portocale. Mestecam pana se incorporeaza bine gelatina. Lasam sa se racoreasca si turnam usor in pahare peste portocale.

Dam din nou la frigider ca sa se intareasca jeleul. Pastram la rece pana in momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

Panna Cotta cu jeleu de portocale-0
Panna Cotta cu jeleu de portocale-1
Panna Cotta cu jeleu de portocale-2
Panna Cotta cu jeleu de portocale-3
Panna Cotta cu jeleu de portocale-4

COMENTARII (24)

vio_dreams

vio_dreams 1

10.02.2013, 09:31

MelaniaS

MelaniaS 1

24.12.2013, 01:21

Am facut panna cotta dar niciodata nu a aratat atat de superb! am o intrebare: locuiesc in US si nu stiu ce inseamna vanilie bourbon
si finesse de portocale...

poa

poa 1

07.05.2015, 23:08

Voi incerca sa fac si eu reteta, cat mai repede!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27