Papanasi pentru copii

de Oana in Mancare copii, 2 Mai 2009 | 15265 vizualizari

 

Un desert delicios cu branza de vaci, ideal pentru copii! Ai mei ii adora! Vlad, cel putin, mananca jumatate din portie odata!
Se face extrem de rapid, cand era mai mic ii faceam aproape zilnic :)

 

INGREDIENTE

  • un pachet de branza de vaci grasa
  • un ou
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • o fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri cu gris

         Pentru tavalit:

  • o lingura cu unt
  • 3 linguri cu pesmet
  • 100 g zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi pentru copii:

Se amesteca aceste ingrediente cu mixerul, grisul se pune ultimul, in ploaie. Din aceasta cantitate ies 10-11 papanasi.


Se pune pe foc o oala cu apa si putina sare, iar cand clocoteste se da focul mic si cu mana uda se formeaza bilute din branza si se pun in apa. Bilutele sa fie de marimea unei mingiute de ping-pong. Cam in 5 minute ar trebui sa se ridice toti la suprafata si se scot pe o farfurie cu ajutorul unei spumiere.


Separat vom pregati pesmetul prin care tavalim papanasii. Punem intr-o tigaie de teflon o lingura de unt, iar cand s-a topit punem 3 linguri de pesmet si amestecam, la foc mic, pana se rumeneste foarte putin.


Bun! Intr-o farfurie turnam zaharul si papanasii fierbinti ii tavalim rapid prin pesmet si apoi prin zahar. Voila!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanasi pentru copii 2003
retete culinare - Papanasi pentru copii 2005
retete culinare - Papanasi pentru copii 2006
retete culinare - Papanasi pentru copii 2007
retete culinare - Papanasi pentru copii 2008
retete culinare - Papanasi pentru copii 2009
retete culinare - Papanasi pentru copii 2010
retete culinare - Papanasi pentru copii 2011
retete culinare - Papanasi pentru copii 2012

COMENTARII (20)

Oana 1

09.02.2010, 18:51

Azi le-am facut iar, sunt innebuniti dupa ei

dumary 1

03.08.2011, 23:41

cu ce pot inlocui oul?
ianis al meu are 2 ani dar e alergic la ou

Oana 1

04.08.2011, 10:11

Dumary, poti inlocui un ou cu 1/2 lingurita de amidon alimentar, pentru a lega o compozitie, asta am gasit intr-o carte de bucate, insa nu am incercat...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27