Paris Brest

de Rocsi in Prajituri, 16 Iun 2016 | 1696 vizualizari

 

Este clar o reteta pe gustul si sufletul meu! Am vazut cam acum o una reteta la tv, o pregatea Martha Stewart si mi-a placut mult. De atunci imi tot statea in minte si am hotarat sa o pregatesc in acest week-end! Daca va plac eclerele, atunci aceasta prajitura o sa va incante.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 120 gr unt
    • 4 oua
    • 250 ml apa
    • 180 gr faina
    • un praf de sare
    • 2 lingurite extract de vanilie
    Crema:
    • 600 ml lapte
    • 2 galbenusuri
    • 4 linguri amidon
    • 100 gr unt de 80% grasime
    • 5 linguri zahar
    • 3 lingurite extract de vanilie
    • 150 ml frisca lichida
    • zahar pudra
    • frunzulite de menta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paris Brest:

Aluatul: Intr-o cratita punem apa cu untul. Le transferam pe foc si cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, turnam toata faina deodata. Amestecam bine cu o lingura de lemn, pana faina este bine incorporata si aluatul de desprinde de pe peretii vasului. Tragem cratita de pe foc, rasturnam aluatul intr-un bol. Il lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi punem ouale, rand pe rand, mixand dupa fiecare ou. La final punem praful de sare si vanilia. Luam o tava mare aragaz, o ungem cu unt, o tapetam cu hartie de copt. Asezam o tava rotunda cu diametrul de 24 cm pe hartia de copt, pe mijloc si trasam un cerc. Punem aluatul intr-un pos si formam gogosele, una langa alta, fara a lasa spatiu intre ele, ceva mai grosute, incercand sa nu iesim in afara cercului trasat. Mie mi-a mai ramas putin aluat si am mai facut vreo 7 gogosele individuale. Introducem tava in cuptorul incins, primele 5 minute la o temperatura de 210, apoi 30-35 de minute la 180 de grade. Dupa 35 de minute deschidem putin usa coptorului sa vedem daca este gata. Cand este rumenita, inchidem flacara aragazului. Primele 10 minute lasam tava in cuptor cu usa intredeschisa, abia apoi scoatem prajitura de tot si o lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam amidonul, putin din lapte si amestecam bine, pana amidonul este complet dizolvat. Punem si restul de lapte, rasturnam totul intr-o cratita si o transferam pe foc. Focul sa fie potrivit si amestecam continuu cu un tel, pana se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, punem untul bucatele si amestecam energic pana este complet incorporat. Adaugam si vanilia. Acoperim crema, o lasam sa se raceasca. Frisca rece, o mixam pana devine spumoasa. Luam prajitura coapta si cu ajutorul unui cutit cu lama mai lunga si bine ascutit, se taie in doua, avand grija ca baza sa nu se desfaca, dar nici partea de deasupra (mie mi s-a parut putin dificil, dar am reusit). Lasam baza in taza si partea de deasupra o tragem usor pe un tocator. Punem crema de vanilie in fiecare gaura a prajiturii, apoi punem frisca in pos, facem cercuri din frisca peste crema de vanilie. Asezam partea de deasupra cu grija, peste frisca. Dam la rece 2-3 ore, apoi o pudram cu zahar, o decoram cu frunzulite de menta si servim. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paris Brest 447534
retete culinare - Paris Brest 447535
retete culinare - Paris Brest 447536
retete culinare - Paris Brest 447537
retete culinare - Paris Brest 447538
retete culinare - Paris Brest 447539
retete culinare - Paris Brest 447540
retete culinare - Paris Brest 447541
retete culinare - Paris Brest 447542
retete culinare - Paris Brest 447544
retete culinare - Paris Brest 447545
retete culinare - Paris Brest 447546
retete culinare - Paris Brest 447547

COMENTARII (43)

Rux 1

22.06.2016, 22:10

Exceptionale Rocs...imi par choix la creme...pe care le adoram in copilarie Ti-au iesit fantastic! Bravo!

Rux 1

05.08.2016, 22:07

Rocsi 1

06.08.2016, 21:48

Ruxy, pai reteta de aluat e ca la choix-uri. Doar ca se fac gogoselele lipite, asa in forma de coronita, se taie usor baza, sa fie intreaga, se pune crema de vanilie, frisca si partea de deasupra de aluat copt. Oricum, este si de efect si foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55