Pariziene cu fondant de visine

de Anamaria7 in Prajituri, 6 Iul 2011 | 2366 vizualizari

 

Reteta este adaptata dupa ceva vazut la Laura Adamache :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 70 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus+1 lg lapte pt uns
  • Fondant de visine:
  • 400 gr visine
  • 4 oua
  • 40 gr zahar
  • 120 ml smantana
  • 30 gr amidon
  • 120 gr unt
  • 1 pliculet zahar vanilinat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu fondant de visine:

Incalzim cuptorul la 200C si pregatim o tava cat mai mare, cu hartie de copt.

Aluat:

Laptele sa fie domol, dizolvam drojdia in 3-4 lg. Se amesteca faina, sarea si zaharul, facem o fantanita in mijloc si turnam laptele, drojdia si untul moale, taiat bucatele. Facem o bila din aluat, presaram putina faina si acoperim cu un servet, apoi punem vasul la caldura pana dospeste.

Fondant de visine:

Punem visinele fara samburi pe foc mic cu zaharul si fierbem pana cand scade sucul. Separat mixam ouale pana se umfla putin, apoi adaugam untul, smantana, zaharul vanilinat si amidonul. Cand jeleul de visine s-a domolit, turnam peste amestecul de oua, punem iar pe foc mic si lasam pana se ingroasa, apoi la racit.

Asamblare:

Dupa ce aluatul a dospit, luam cate o bucatica mica, intindem in forma de dreptunghi, punem o lingurita buna cu umplutura intr-o extremitate, apoi taiem fasii orizontale spre partea opusa si rulam, ca in poza.

Le mai lasam la dospit 15min, apoi le ungem cu galbenus+lapte si tinem la cuptor pana se rumenesc bine.

Le lasam la racit pe o tava, nesuprapuse.

 

TIPS-URI

1

Visinele se pot inlocui cu orice fruct doriti :)

RETETA IN IMAGINI

Pariziene cu fondant de visine-0
Pariziene cu fondant de visine-1
Pariziene cu fondant de visine-2
Pariziene cu fondant de visine-3
Pariziene cu fondant de visine-4
Pariziene cu fondant de visine-5
Pariziene cu fondant de visine-6

COMENTARII (17)

Anamaria7

Anamaria7 1

07.07.2011, 13:46

@Elena1988: sigur, ies foarte bune daca mai pui si niste stafide...

mamaieelena

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:15

excelent

lilik

lilik 1

08.07.2011, 18:29

supeeeeer

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!