Pariziene cu pere

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Oct 2013 | 3539 vizualizari

 

Le-am tot vazut pe aceste frumoase pariziene,pe ici,pe colo chiar si pe dincolo,asa ca m-am documentat direct din curtea Timeei si am prestat si eu niste pariziene,umplute cu pere.Deoarece a trebuit sa sortez perele care erau patate si incepuse sa se strice,era pacat sa nu fac ceva din ele....Nu prea am respectat cantitatile din reteta lui Timea,e cam greu cu mine.....

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 70 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • cca 300 ml lapte
  • umplutura
  • 685 g pere taiate cubulete
  • 6 linguri de zahar
  • pentru uns
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • sirop de la pere
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu pere:

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina,amestecam totul cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 10-15 min.Intr-un castron mai mare cernem faina,facem o adancitura in mijloc acolo punem maiaua crescuta,cele 2 oua,sarea si incepem sa omogenizam.Laptele cu zaharul il incalzim putin,amestecam sa se topeasca bine zaharul,apoi incepem sa turnam putin cate putin lapte,peste faina amestecata cu maiaua,ouale si sarea,framantand pana formam o coca omogena.Apoi adaugam untul amestecat cu uleiul si incalzit.Framantam bine pana nu se mai lipeste de mana.Lasam sa creasca cca 1 si 1/2 ora la loc caldut.

Cat timp creste aluatul pregatim perele.Le curatam si taiem cubulete,adaugam 6 linguri de zahar si le punem pe foc,pana incep sa se inmoaie si scade zeama din ele.

Dupa ce aluatul a crescut,il imparim in 14 bilute .Presaram faina pe blatul de lucru si intindem din fiecare biluta o foaie dreptunghiulara,pe care punem cca 1 lingura de pere rasucim pana la jumatate si apoi jumatatea ramasa o taiem fasioare pe care le rulam peste sulul format.Se aseaza in tava cu hartie de copt,se mai lasa la crescut 10 min,se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte,se dau la cuptorul incins la 180 grade cca 20-25 min.

 

TIPS-URI

1

pentru maia folositi zahar si faina din ingredientele totale

2

dupa ce am scos parizienele din cuptor le-am uns cu siropul ramas de la pere

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pariziene cu pere 268688
retete culinare - Pariziene cu pere 268689
retete culinare - Pariziene cu pere 268690
retete culinare - Pariziene cu pere 268691
retete culinare - Pariziene cu pere 268692
retete culinare - Pariziene cu pere 268693
retete culinare - Pariziene cu pere 268694
retete culinare - Pariziene cu pere 268695
retete culinare - Pariziene cu pere 268696
retete culinare - Pariziene cu pere 268697
retete culinare - Pariziene cu pere 268698
retete culinare - Pariziene cu pere 268699
retete culinare - Pariziene cu pere 268700
retete culinare - Pariziene cu pere 268701
retete culinare - Pariziene cu pere 268702
retete culinare - Pariziene cu pere 268703

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (35)

AnyCostescu 1

15.10.2013, 11:22

Bune tareeeeee

Dya Daniela Andrei 1

15.10.2013, 16:16

Tare frumoase!

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 15:16

O bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S