Pariziene cu piersici

de T I M E A in Dulciuri, 23 Sep 2013 | 1972 vizualizari

 

Aceste pariziene cu piersici sunt usor de facut si sunt perfecte pentru micul dejun. Fac parte din categoria: de pus la pachet la scoala sau servici :).
Aluat pufos si piersici aromate de gradina....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 270 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 400 gr piersici (cantarite fara samburi)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite cu varf amidon
  • Pentru uns: un galbenus de ou cu 2 lingurite lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu piersici:

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana amestecam drojdia uscata, o lingurita zahar, 2 lingurite faina si  100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.

In acest timp pregatim umplutura.

Piersicile taiate bucati mici impreuna cu zaharul si zeama de lamaie le punem intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba aprox 3-4 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece si lasam sa mai dea in clocot pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Aluatul dospit il impartim in 10-12 bilute (depinde cat de mari doriti sa faceti parizienele)

Intindem pe rand fiecare bila intr-o forma ovala sau dreptunghiulara. O parte o crestam fasii iar pe cealalta parte punem umplutura. Tragem aluatul peste umplutura si apasam cu degetele sa se lipeasca apoi rulam in asa fel incat partea cu fasii sa ramana deasupra.

Le asezam apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit 20 de minute. Ungem deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox  20 min., pana se rumenesc frumos deasupra.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Piersicile le puteti pune si pur si simplu asa crude doar taiate, dar mie imi place mult umplutura aceasta cu amidon

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pariziene cu piersici 262865
retete culinare - Pariziene cu piersici 262866
retete culinare - Pariziene cu piersici 262867
retete culinare - Pariziene cu piersici 262868
retete culinare - Pariziene cu piersici 262869
retete culinare - Pariziene cu piersici 262870
retete culinare - Pariziene cu piersici 262872
retete culinare - Pariziene cu piersici 262873
retete culinare - Pariziene cu piersici 262874
retete culinare - Pariziene cu piersici 262875
retete culinare - Pariziene cu piersici 262877
retete culinare - Pariziene cu piersici 262878
retete culinare - Pariziene cu piersici 262879
retete culinare - Pariziene cu piersici 262881
retete culinare - Pariziene cu piersici 262882
retete culinare - Pariziene cu piersici 262883
retete culinare - Pariziene cu piersici 262884

COMENTARII (56)

adry88 1

24.09.2013, 11:14

foarte frumoase si bune

Rux 1

24.09.2013, 17:51

Tim..arata fantastic!

T I M E A 1

24.09.2013, 18:27

Multumesc frumos fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29