Pască cu brânză

de LadyCrs in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 794 vizualizari

 

Este prima pe care o fac....nu cred că a fost cea mai bună alegere când am ales această rețetă.......Promit că data viitoare va ieși și mai bine!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 550 g făină
  • 125 ml lapte călduț
  • 125 ml apă călduță
  • 80 g unt topit
  • 150 g zahăr
  • 1 pliculeț drojdie
  • 2 gălbenușuri
  • un praf de sare
  • coajă rasă de la o lămâie
  • Umplutura:
  • 350 grame brânză dulce
  • zahăr vanilat
  • esență de rom
  • 10 g griș
  • 25 g făină
  • 2 ouă
  • 100 g stafide
  • zahăr după gust ( eu prefer mai dulce)
  • Pentru uns :
  • un gălbenuș ( înainte de a băga tava la cuptor)
  • sirop obținut din apă și zahăr sau miere ( după ce scoatem tava din cuptor)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască cu brânză:

Pentru aluat am procedat astfel : am pus făina într-un castron și am făcut o găurică în mijloc după care am adăugat drojdia, zahărul, coaja de lămâie, gălbenușurile, untul topit, apa călduța și laptele călduț și sarea...după care frământ bine bine timp de 20-30 minute. Am lăsat la dospit timp de o oră. După ce s-a dospit am împărțit aluatul în două părți egale. O bucată o modelez după forma tăvii ( a mea e dreptunghiulară pe care am acoperit-o cu foaie de copt). Pe alocuri am înțepat cu furculița. Din cealaltă jumătate am făcut o împletitură pe care am pus-o peste aluat din jur împrejur și am mai lăsat la crescut încă 45 de minute.

În acest timp m-am ocupat de umplutură: am amestecat brânza  cu zahărul, esențele, coaja de lămâie, zahărul vanilat, stafidele, ouăle. Am amestecat bine bine după care am încorporat în compoziție grisul și făina.

După ce aluatul este gata turnăm compoziția de brânză în tavă, ungem marginile împletite cu gălbanușul de ou și vom da la cuptor la foc mic pentru aproximativ 40-50 minute( în funcție de cuptor). Dupa ce este gata însiropăm marginile.

 

RETETA IN IMAGINI

Pască cu brânză-0
Pască cu brânză-1
Pască cu brânză-2
Pască cu brânză-3
Pască cu brânză-4
Pască cu brânză-5

COMENTARII (15)

diaconta

diaconta 1

15.04.2012, 16:30

toate au un inceput si cu siguranta incercand stim ce vrem pentru data viitoare

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 21:48

Saebatori Fericite!

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:44

frumoasa si buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!