Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat

de Rux in Dulciuri, 2 Mai 2016 | 486 vizualizari

 

Minunatie! Paste binecuvantat va doresc! 


"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce
  • 100 gr amidon
  • 50 gr. gris
  • 5 oua
  • 5 linguri smantana grasa
  • 100 gr. unt gras( 85%)
  • esenta de rom
  • vanilie
  • un praf de sare
  • coaja razuita de lamaie( sau portocala, ce doriti)
  • stafide ( optional)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul si vanilia.

Untul se topeste la foc mic, se lasa deoparte.

Branza dulce se mixeaza cu galbenusurile, apoi se adauga smantana lingura cu lingura, coaja de lamaie, romul,  urmeaza faina si grisul, untul topit, stafidele ( daca doriti) si la final bezeaua de albus prin invaluire.

Forma se unge cu unt si se adauga compozitia si se coace o ora pe programul de patiserie.( probati cu scobitoarea, trebuie sa fie ferma in mijloc) Am pus pasca la rece pana in momentul in care am taiat-o.

Este delicioasa!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat-0
Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat-1
Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat-2
Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat-3
Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat-4
Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat-5

COMENTARII (19)

marcela1979

marcela1979 1

03.05.2016, 11:55

super buna

Rocsi

Rocsi 1

03.05.2016, 19:27

Ce imi place!

Rux

Rux 1

04.05.2016, 23:51

Multumesc mult !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!