Pasca cu branza, stafide si ananas

de Sim0na in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 653 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 0,5 kg faina Baneasa 000
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 220 ml lapte dulce
  • 10 g drojdie proaspata
  • ½ lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 ml ulei ptr framantat

Umplutura:

  • 1 kg branza dulce de vaca
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie
  • 5 oua
  • 100 g zahar pudra
  • stafide + 1 esenta rom
  • ½ conserva ananas in compot SUNFOOD

Pentru uns:

  • 1 ou mic
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza, stafide si ananas:

Toate ingredientele pentru aluat vor trebuie sa fie la temparatura camerei, asadar le-am scos cu cateva ore inainte. Laptele, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un vas si am incalzit laptele pana s-a topit zaharul. Am lasat sa se raceasca pana a ajuns la o temperatura suportabila ptr deget. Intr-un castronel am amestecat drojdia cu o lingurita de zahar si cateva linguri de lapte caldut. Am pus si un praf de faina si am lasat maia la crescut vre-o 15 minute.

Faina am cantarit-o (din pacate am constatat ca lipsesc cateva zeci de grame din pungile de faina sau alte alimente) si am cernut-o intr-un bol adanc. In faina am spart ouale si am amestecat; am adaugat maia si am continuat amestecarea; am turnat treptat si laptele caldut amestecand pana am obtinut un aluat legat, pe care am continuat sa-l framant cu mana. In functie de calitatea fainii se mai poate completa cu faina, dar la acest tip de faina ar trebui sa fie suficient.

Aluatul l-am framantat bine-bine timp de cca 30 minute, adaugand treptat uleiul, iar cand a capatat o consistenta elastica l-am pus la crescut intr-un castron adanc, pe care l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la un loc ferit de curent pentru o ora. Umplutura: stafidele le-am pus in apa calduta si esenta de ros si se lasa cel putin o ora la hidratat. Branza, ouale, zaharul, praful de budinca, stafidele scurse bine (stranse bine in pumn) si bucatile de ananas scurse si taiate marunt, le-am amestecat bine pe toate.

Cand aluatul si-a dublat volumul l-am pus pe masa unsa si l-am impartit in 2 parti - 1 parte cam 2/3 din aluat, pe care l-am intins cu sucitorul si l-am pus intr-o forma rotunde unsa si tapetata cu hartie de copt, lasand putin aluat peste marginile formei. Cealalta parte – 1/3, am impartit-o in 3 bucati, din care am facut 3 suluri pe care le-am impletit. Peste aluatul din forma am pus crema de branza, am adus aluat de pe margine, iar peste el am pus snurul impletit de aluat.

Am lasat la crescut cca 30 minute, apoi am dat la cuptorul preincalzit pentru o ora la 1800C. Cu 10 minute inainte de a opri focul, am scos forma si am uns pasca cu un ou amestecat cu un plic de zahar vanilat. Am scos pasca din cuptor si am lasat-o in forma pana la racire completa, apoi am scos din forma si am portionat-o.

 

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu branza, stafide si ananas-0
Pasca cu branza, stafide si ananas-1
Pasca cu branza, stafide si ananas-2
Pasca cu branza, stafide si ananas-3
Pasca cu branza, stafide si ananas-4
Pasca cu branza, stafide si ananas-5
Pasca cu branza, stafide si ananas-6

COMENTARII (15)

diaconta

diaconta 1

04.05.2015, 22:16

Panacris

Panacris 1

05.05.2015, 09:50

laura_n

laura_n 1

05.05.2015, 17:00

pasca adevarata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!