Pasca cu brinza de vaci

de nadina73 in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 6608 vizualizari

 

cred ca e MINUNATA ,inca nu am probat-o abia sambata noaptea va pot spune gustul

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 80g unt
  • 130 g faina
  • 80 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • UMLUTURA:
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g unt
  • 9 galbenusuri
  • 200 g smanatana
  • 200 g zahar
  • 150 g stafide
  • 4 linguri de faina pline
  • 4 vanilii
  • putina sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu brinza de vaci:

Aluat:se amesteca bine galbenusurile cu zaharul,apoi untul si faina si se framanta un aluat omogen

Umplutura:

se paseaza bine branza care se freca cu untul apoi 8 galb,smantana,zaharul,faina,vanilia,stafidele si sarea

Intr-o  tava rotunda se intinde o foaie si tot din acel aluat se mai lasa sa se face un snur  subtire si o cruce daca va ajunge

Se intinde foaie in tava apoi se pune snurul de jur imprejur dupa care se toarna compozitia cu branza si se unde cu un galbenus ramas

Va raman albusurile care se pot fece bezele din ele ,eu jumatate le-am batut cu le-am pus deasupra asta nu era in reteta

Se da la cuptor pentru apoximativ 40 minute

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca cu brinza de vaci 24501
retete culinare - Pasca cu brinza de vaci 24502
retete culinare - Pasca cu brinza de vaci 24503
retete culinare - Pasca cu brinza de vaci 24504
retete culinare - Pasca cu brinza de vaci 24505
retete culinare - Pasca cu brinza de vaci 24506
retete culinare - Pasca cu brinza de vaci 24507
retete culinare - Pasca cu brinza de vaci 24508
retete culinare - Pasca cu brinza de vaci 24509
retete culinare - Pasca cu brinza de vaci 24510
retete culinare - Pasca cu brinza de vaci 24511

COMENTARII (14)

mariac 1

16.04.2010, 01:06

elena1988 1

16.03.2011, 12:25

divainbucatarie 1

16.03.2011, 12:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21