Pasca cu smantana si blat de pandispan

de alexyyy in Dulciuri, 9 Apr 2013 | 28759 vizualizari

 

Buna tuturor.De mult timp urmaresc acest site minunat plin de retete grozave si cum Sfintele sarbatori Pascale se apropie cu pasi repezi,am decis sa postez o reteta de pasca,pe care o prepar de foarte mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 200-250 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 500 gr smantana cu grasime 12%
  • 50 ml ulei
  • 100 gr stafide
  • vanilie
  • esenta de rom
  • un varf lingurita praf de copt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu smantana si blat de pandispan:

Intr-un bol se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul,esenta de rom si putina sare pana devin spuma tare.Peste ele adaugam galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul;mai mixam putin pana acestea se incorporeaza,iar apoi adaugam faina,praful de copt si vanilia.

Tapetam cu hartie de copt o tava cu inel in care turnam mai putin de jumatate din compozitia obtinuta.In cea ramasa adaugam smantana si stafidele si amestecam bine,dupa care turnam amestecul obtinut exact in mijlocul compozitiei din tava.Deoarece amestecul in care am pus smantana este mai greu,acesta va impinge spre marginile tavii compozitia fara smantana,care dupa coacere va fi practic colacelul din pandispan.

Dam la cuptorul preincalzit timp de 45-50 de minute la foc mare spre mediu pana devine aurie deasupra iar pandispanul este copt,faceti testul cu scobitoarea.(Daca vi se pare ca incepe sa se rumeneasca prea repede dati focul mai la mic,altfel riscati sa ramana necoapta in interior).

Este foarte usor de preparat si cu siguranta va veti cuceri invitatii cu ea.

 

COMENTARII (12)

alexyyy

alexyyy 1

10.04.2013, 22:50

Bun gasit!
Sper sa-ti placa ,daca o vei incerca!

Alina26

Alina26 1

15.04.2014, 16:56

hmmmmm.....yamy ce fain arata!!!!imi ploua in gura!!!

janette

janette 1

18.04.2014, 12:56

Acum e la cuptor...sa vedem ce va iesi...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!