Pasca fara aluat

de alilianaa in Dulciuri, 1 Mai 2016 | 1413 vizualizari

 

Un preparat tare bun, eu o prefer mai mult pe aceasta decat pe cea cu aluat. Pentru cei certati cu timpul este ideala. Atat de savuroasa si racoritoare in acelasi timp. 


Eu m-am inspirat de la Jamila, si-i multumesc.


"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 1700 g branza de vaci, de casa
  • 220 g unt
  • 340 g smantana 12% grasime
  • 200 g branza degresata
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri gris
  • 12 oua
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala
  • 220 g merisoare si afine
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 400 g zahar ( daca doriti mai dulce, se mai poate adauga)
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Branza dulce a fost nevoie sa fie framantata putin, adica maruntita bine-bine. 

Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul si un praf de sare, bine. Acestea se pun peste branza si se omogenizeaza. Se adauga untul ( care a fost adus la temperatura camerei), se amesteca pana la incorporare totala. Se adauga faina in reprize si se incorporeaza, asemenea se procedeaza si cu grisul. La final se adauga smantana si branza degresata si se omogenizeaza bine. Se adauga coaja rasa de la o lamaie si o portocala care a fost tinuta cca o ora cu zahar inainte de pregatire, zaharul vanilat si merisoare si stafidele ( hidratate cca 2 ore intr-un amestec cu apa si rom). Formele ( pentru ca am facut mai multe pascute) se dau cu unt si faina, surplusul de faina se arunca. Se pune compozitia de pasca si se coace la cuptor cca 30-35 de minute.  Se face testul scobitorii. Se da la rece.  La servire se pudreaza cu zahar sau ce doreste fiecare.

 

RETETA IN IMAGINI

Pasca fara aluat-0
Pasca fara aluat-1
Pasca fara aluat-2
Pasca fara aluat-3
Pasca fara aluat-4
Pasca fara aluat-5
Pasca fara aluat-6
Pasca fara aluat-7

COMENTARII (23)

anca_rm

anca_rm 1

03.05.2016, 10:58

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

03.05.2016, 11:42

alilianaa

alilianaa 1

10.05.2016, 20:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!