Pasta de naut cu rosii uscate

de Toamna07 in Mancaruri de post, 5 Mar 2014 | 2648 vizualizari

 

Aceste bobite delicioase nu mai lipsesc de multa vreme din bucataria mea. Sunt o sursa excelenta de proteine,fibre si vitamine.Protejeaza inima si regleaza glicemia.De multe ori il cumpar gata fiert,la conserva,iar alteori il pun la oala minune si il fierb eu.
Pentru ca am intrat in Postul Pastelui va propun o reteta rapida,sanatoasa si gustoasa cu naut,rosii uscate si usturoi.
Rosiile uscate au o aroma puternic accentuata ce nu o gasim in niciun alt mod de a le pastra.Gustul lor este acrisor-dulce,obtinut in timpul uscarii,fara a avea nuante de fiert.Bucatelele de rosii uscate isi pastreaza forma si consistenta in orice fel de mancare pregatita.

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 500 g naut fiert si scurs
  • 70-100 ml de zeama ramasa de unde a fiert nautul
  • 5-6 rosii uscate
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • boia de ardei afumata (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de naut cu rosii uscate:

In vasul de la robot,la cutit,adaugam boabele de naut,rosiile uscate,cateii de usturoi .Mixam pana devine o pasta.Acum,adaugam putina apa de la naut pentru emulsionare.Mixam si dam pe turatie mica .Turnam in fir subtire ulei de masline,sau chiar ulei aromat din borcanul cu rosii, pana obtinem o consistenta fina si umeda.Asezonam dupa gust. Daca nu aveti robot de bucatarie va veti descurcade minune si cu un blender. Am servit pasta de naut aromata cu paine neagra prajita .  

Va doresc pofta buna si post usor !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasta de naut cu rosii uscate 301741
retete culinare - Pasta de naut cu rosii uscate 301742
retete culinare - Pasta de naut cu rosii uscate 301743
retete culinare - Pasta de naut cu rosii uscate 301744

COMENTARII (11)

laura_n 1

07.03.2014, 14:38

foarte misto ai combinat!

Toamna07 1

13.03.2014, 18:34

Bya Ralu 1

22.03.2014, 06:45

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55