Pasta de peste pentru iarna

de maria_claudia in Zacusca, 2 Noi 2010 | 20834 vizualizari

 

Aceasta reteta este ca o zacusca ,este delicioasa, mai ales in perioada de post cand sunt dezlegari la peste.Mama mea face reteteta aceasta de vreo 30 de ani si tot nu ne-am plictisit de ea ,nici intr-o iarna nui-a lipsit din camara.

 

INGREDIENTE

  • Ptr o portie:
  • 3kg peste curatat,
  • 500gr ceapa,
  • 1kg ulei,
  • 400gr bulion,
  • 7linguri otet,
  • sare.
  • foi dafin,
  • boabe de piper si enibahar,
  • 3-4catei usturoi.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de peste pentru iarna:

Pestele se taie bucati si se pune la fiert  in oala  minune ,impreuna cu apa otetul si putina sare ptr 15-20 minute,ceapa tocata se caleste cu uleiul apoi se adauga pestele care a fost scurs si dat prin masina de tocat ,condimentele si sare dupa gust . Se lasa la fiert pana se ridica uleiul la suprafata ,apoi se adauga bulionul si usturoiul pisat ,se mai lasa pe foc 10 minute amestecand continu.Cand s-a racit se pune in borcane apoi le punem la fiert ptr streilizat.

 

 

 

COMENTARII (19)

aciba25

aciba25 1

12.08.2011, 19:13

maria_claudia,am facut aceasta reteta si a iesit super gustoasa...iti multumesc! o recomand tuturor gospodinelor!!!!

aciba25

aciba25 1

12.08.2011, 19:15

...eu am folosit in loc de bulion...suc de rosii si

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:07

orice e bun venit iarna din camara

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J