Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj

de Angelica in Paste, 11 Ian 2015 | 1079 vizualizari

 

O reteta care-mi place tare mult!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr.carne de vita
  • 300 gr.paste fusilli Arnos
  • 1 pachet aluat foietaj sau, foi de placinta
  • 1 gulie
  • 1 telina
  • 3 morcovi
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • 200 gr. ciuperci
  • 2 foi de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • 100 ml.vin rosu
  • 2 linguri faina
  • 50 ml.lapte sau smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de verdeata
  • sare si piper
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj:

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.
2.Adaugam ceapa taiata fasii subtiri si o lasam pana aceasta devine sticloasa.
3.Adaugm apoi morcovii, telina, gulia, taiate cubulete si ardeii taiati fasii fine.
4.Lasam sa se caleasca toate la foc mediu pana legumele se inmoaie, apoi adaugam ciupercile taiate lame fine si carnea de vitel taiata cubulete.
5.Calim totul 5 minute, apoi adaugam rosiile taiate cubulete, foile de dafin, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust.
6.Punem un capac la cratita si lasam sa fiarba inabusit, la foc mic pana scade tot lichidul.Cand lichidul a scazut verificam daca carnea este patrunsa.Daca mai are nevoie de fierbere, mai adaugam un pahar de apa si continuam fierberea pana la patrunderea completa.
7.In acest moment adaugam cateii de usturoi rasi si faina amestecata bine cu laptele.Mai lasam sa dea cateva clocote pana sosul incepe sa aiba o consistenta grosuta.Gustam, daca mai este nevoie de condimente, mai punem sare si piper si in final adaugam verdeata tocata marunt.Luam cratita de pe foc si o punem deoparte.

8.Intr-o oala  punem apa cu sare la fiert si fierbem pastele ''al dente'' pentru 8 minute.
9.Cand pastele sunt patrunse, le strecuram si le punem peste carne.Amestecam usor cu o lingura de lemn pana totul este bine omogenizat.
10.Acum ne pregatim sa avem la indemana 10-12 forme ceramice sau vase ramekin.
11.Desfacem aluatul foietaj, sau foile de placinte, si decupam bucati de marimea formelor in care vom punem tocanita.
12.Umplem fiecare forma cu tocanita de vitel cu paste, dar sa nu fie cu varf.

13.Deasupra fiecarei forme asezam cate un capac de aluat foitetaj sau foi de placinte.
14.Pensulam aluatul cu putin lapte si asezam formele intr-o tava mare.
15.Dam tava la cuptor, la foc mediu, pana capacelul de aluat este auriu.
16.Scoatem de la cuptor tava cu pot pie-urile si le servim fierbinti.

Pofta mare va doresc!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj 362033
retete culinare - Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj 362034
retete culinare - Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj 362035
retete culinare - Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj 362036
retete culinare - Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj 362037
retete culinare - Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj 362038
retete culinare - Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj 362039
retete culinare - Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj 362040
retete culinare - Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj 362041
retete culinare - Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj 362042
retete culinare - Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj 362043
retete culinare - Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj 362044
retete culinare - Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj 362045

COMENTARII (29)

Angelica 1

13.01.2015, 06:42

Mitinita multumesc!
Mereu ai cuvinte frumoase pentru mine
Cea mai mare surpriza mi-ai facut-o pentru prima data cand ai postat pe blogul tau acel articol despre mine, m-am simtit tare apreciata si pentru asta iti multumesc frumos!
Pup cu drag!

mihaelar63 1

13.01.2015, 07:36

O reteta si o prezentare de exceptie !

Angelica 1

14.01.2015, 06:37

Multumesc Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L