Pasta si sos tahini

de Adinuta in Clasice, 30 Noi 2009 | 21172 vizualizari

 

Cautand pe internet am aflat un lucru pe care nu il stiam: tahini este o pasta din seminte de susan prajite, iar sosul tahini este facut cu aceasta pasta, la care se adauga lamaie, usturoi si chiar patrunjel. Poate voi stiati deja aceste lucruri, dar eu cand citeam o reteta care continea 2 linguri de tahini de exemplu, ma gandeam la sos si nu la pasta groasa, simpla. Am gasit cele 2 retete si le-am pus in aplicare. Si am si folosit atat pasta, cat si sosul la alte doua retete pe care le gasiti tot aici pe site. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru o cantitate de aprox 200 miligrame de pasta:
  • 16 linguri susan
  • 8 lingurite ulei susan (eu am folosit de masline)
  • un sfert de lingurita de sare
Pentru sos:
  • o lamaie
  • trei linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • apa calda pentru a-l subtia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta si sos tahini:

Pasul 1: Semintele de susan se pun intr-o tigaie anti-adeverenta, la foc moderat si se prajesc foarte putin, cat sa devina aurii. Se amesteca mereu cu o paleta de lemn si nu le lasam prea mult pe foc deoarece daca incep sa devina maronii, gustul pastei va fi mai amar. Cand sunt "aurite" (am atasat fotografie cu inainte si dupa prajire) le luati de pe foc si le lasati la racit.

Pasul 2: Apoi le punem in robotul de bucatarie cu cele 8 linguri ulei de susan si sare si amestecam bine. Va trebui sa desprindem de cateva ori semintele de pe peretii vasului si sa tot amestecam pana vor deveni ca o crema groasa.

Pana aici am obtinut PASTA DE SUSAN (tahini)

Pentru a obtine sosul Tahini, adaugam in robot 3 catei de usturoi curatati si taiati in 4 si amestecati bine. Apoi puneti pasta intr-un castronel si adaugati-i uleiul de masline si zeama de lamaie amestecand usor cu o lingura de lem.Daca vreti ca sosul sa fie mai subtire, adaugati-i apa calda cate un pic, amestecand usor. Puteti pune si patrunjel taiat fin.

*(eu am pus si uleiul si lamaia tot in robot, dar pasta parca s-a intarit mai tare. Credeam ca am stricat-o. Dar am adaugat apoi apa calda cate un pic si am amestecat usor si am dres busuiocul :) dar trebuie amestecate frumos manual, nu cu robotul).

 

RETETA IN IMAGINI

Pasta si sos tahini-0
Pasta si sos tahini-1
Pasta si sos tahini-2
Pasta si sos tahini-3
Pasta si sos tahini-4
Pasta si sos tahini-5

COMENTARII (9)

cccris 1

09.02.2010, 22:34

Asta o sa o incerc. Suna bine de tot.

cccris 1

25.03.2010, 23:42

Pina la urma am cumparat tahini la borcan, dar acum o sa incerc cu usturoi. yummy.

elena1988 1

08.02.2011, 10:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41