Pastai cu usturoi

de xana in Mancaruri de legume, 6 Noi 2017 | 4265 vizualizari

 

Pe cat de simple sunt de pregatit, pe atat de bune. Imi aduc aminte de copilarie, cand abia asteptam sa le culeg iar bunica sa le pregateasca.

 

INGREDIENTE

  • cca 400 gr de fasole pastai
  • 1/2 de ceapa
  • 1 bucata mica de bacon
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu usturoi:

Taiem ceapa marunt, iar baconul in cubulete si le punem la calit intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei de masline.

Cand ceapa devine translucida, adaugam pastaile curatate de varfuri si spalate, 150 ml de apa si sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic cca 30 de minute para scade apa, iar pastaile sunt moi.

Strivim usturoiul si il frecam cu o lingura de ulei de masline, apoi il adaugam pastailor, amestecam si luam oala e pe foc.

 

TIPS-URI

1

Pastaile gatite astfel vor fi mult mai delicioase decat atunci cand sunt fierte separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi