Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor

de MVMih in Spaghete, 9 Aug 2011 | 4107 vizualizari

 

Mmmm! va propun o reteta preparata oarecum dupa ureche, am incercat din mai multe ingredinte cate putin sa iasa ceva bunicel...sper si anume "Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor"

 

INGREDIENTE

  • PASTELE
  • Am ales paste dintre cele lungi si bune sa zicem, care nu se lipesc intre ele si care nici nu se sfarama la fiert si nici trecute prin cuptor.
  • SOSUL
  • 1 ceapa rosie medie
  • 4 ardei semi-rosii romanesti
  • 7-8 ciuperci proaspete medii
  • 700 g carne tocata (70% vita - 30% purcel)
  • 2 carnaciori semiafumati
  • 5 catei de usturoi
  • 10 rosii medii coapte bine
  • o manunta de busuioc verde
  • 2-3 lingurite de hrean ras
  • 2 frunze de dafin
  • 1-2 lingurite piper in 3 culori
  • 1 cubulet de unt
  • jumatate pahar vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor:

Cum preparam aceasta delicioasa reteta de paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor

Am pus la fiert intr-o olicica cat sa incapa la ochi, pastele cu putina sare si o lingurita ulei de masline.

 Am tinut la fiert cam 8-10 min, la foc mediu dupa care am stins focul si am pus un capac deasupra 

Pentru sos, am tocat ceapa cat mai marunt si ardeiul, dupa care le-am pus intru-un tuci incins in care clocolteau 3-4 linguri ulei de masline;

Dupa 1-2 minute de invartit in ele, am pus ciupercile tocate dupa cum va place (eu le-am pus mai mari - taiate cam in 10 fiecare)

Am lasat focul mai micut pentru a nu se arde ceapa-ardeiul si nici ciupercile care incet incet isi lasa cate putina zeama;

Am trecut la carnita, pentru care am luat o tigaiei in care am calit un pic cei doi carnaciori facuti rondele mici mici, peste care am adaugat carnea tocata, putina sare, putin piper si jumatate de pahar de vin alb. Am tigaia la foc mic, cat sa se intrepatrunda aromele.

Rosiile bine coapte le-am decojit si pus la blender cu un ardei pastrat de rezerva, cu usturoiul si jumatate din busuioc, dupa care compozitia a am dat-o intr-un vas mic la fiert.

Carnea si carnaciorii erau deja infratiti asa ca le-am facut cunostinta in tuci cu ciupercutele, peste care am agaugat sosul de rosii deja fierbinte;

Am amestecat totul de 2-3 ori si am pus deasupra frunzele de dafin dupa care am lasat totul cam 20 mi la fiert pana sa scada;

Intre timp, intr-o sita speciala am spalat cu putina apa rece  si lasat la scurt pastele;

In plus, mai am nevoie de putin sos de rosii care sa pun deasupra dupa ce asez totul in tava de cuptor ( inca 3 rosii cu putin busuioc si 1 catel de usturoi, tras totul la tigaie pana ce se ingroasa;

Intre timp, cuptorul era aproape incins, asa ca am uns un pic tava cu 2-3 lingurite ulei de masline, am asezat pastele, am pus cubuletul de unt taiat in 3-4 bucatele, peste compozitia delicoasa din tuci (din care am scos frunzele de dafin), am nivelat totul, am pus sosul de rosii suplimentar si am ornat cu felii de ardei si rondele de rosii;

Am lasat la cuptor la foc mediu in jur de 20 min;

Ce a iesit, eu m-am bucurat de savoare si gust, prezentarea doar in tava pentru ca n-am reusit sa asez in farfurie mai prezentabil pentru ca era totul moale, fierbinte, mirosea binisor si era si o chestie de foame :) Am facut o tava mare, va astept pe toti la masa ...." cine si-a adus de acasa" :)

Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor o mancare plina de savoare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor 119899
retete culinare - Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor 119900
retete culinare - Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor 119901
retete culinare - Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor 119902
retete culinare - Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor 119903
retete culinare - Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor 119904
retete culinare - Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor 119905

COMENTARII (16)

Sidy 1

30.08.2011, 07:07

Ina 1

30.08.2011, 07:34

Cata culoare!

MVMih 1

23.09.2011, 23:54

Ma trezesc si eu la o luna sa va transmit multumiri si salutari.....ce "dragutz" din partea mea. Va pup. Sa gatiti bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55